CINEMA

Θερινά σινεμά: Οδηγός πόλης

Θερινά σινεμά: Οδηγός πόλης

Σε ένα θερινό σινεμά θα νιώσεις σα να κάνεις διακοπές στην πόλη...

Επειδή τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι από την πρώτη ταινία στην ύπαιθρο. Και επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά ή το σπίτι, να αποφύγεις τη ζέστη και να πιεις ένα χαλαρό ποτό ενώ βλέπεις μία από τις ταινίες που έχασες το χειμώνα... Συγκεντρώσαμε τις πιο ευρύχωρες αυλές και τις πιο γραφικές ταράτσες για να περάσεις τα βράδια σου!

Cine Φλοίσβος

Ένας κήπος δίπλα στη θάλασσα, μακριά από το θόρυβο και τις πολυκατοικίες. Το σινεμά διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα ήχου και προβάλλει κυρίως ταινίες πρώτης προβολής και φιλοξενεί επίσημες πρεμιέρες. Επίλεξε τις μπροστινές ξαπλώστρες και τους λουκουμάδες που προσφέρει το κυλικείο και συνέχισε το βράδυ σου με βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Θησείο

Ο πιο δημοφιλής θερινός κινηματογράφος στο κέντρο βρίσκεται στο Θησείο. Η φήμη του έχει φτάσει στο εξωτερικό με μερικά από τα σημαντικότερα μέσα να το επαινούν και να το συγκαταλέγουν στις πρώτες θέσεις με τα καλύτερα σινεμά διεθνώς. Όχι άδικα, καθώς έχει μαγική θέα στην Ακρόπολη και φημίζεται για τις προβολές κλασικών αριστουργημάτων και την αδυναμία τους στις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Στα συν, να προσθέσουμε το μικρό κυλικείο που προσφέρει χειροποίητη τυρόπιτα, σπιτική βυσσινάδα και αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού.

Cine Paris

Το Cine Paris ανοίγει για πρώτη φορά το 1920, από έναν Έλληνα κομμωτή που ζούσε για χρόνια στο Παρίσι. Από τότε, περνάει από διάφορες φάσεις, βιώνει την κρίση των θερινών κινηματογράφων, κλείνει στα τέλη το '60 και επανέρχεται αρκετά χρόνια αργότερα ως μία από τις πιο γραφικές ταράτσες της πόλης. Ξεχωρίζει για τις κινηματογραφικές αφίσες από παλιές ταινίες που θα βρείτε στην είσοδο, για τους τουρίστες που μαζεύει αλλά και για τη μαγική του θέα.

Αίγλη

Ο παλαιότερος θερινός κινηματογράφος της πόλης βρίσκεται στον καταπράσινο κήπο της Αίγλης Ζαππείου και φημίζεται για το ειδυλλιακό του περιβάλλον, τα πάνινα καθίσματα, τα γιασεμιά και τη δροσιά που προσφέρει ακόμα και τα πιο ζεστά καλοκαιρινά βράδια. Αν θέλεις να κάνεις την έξοδό σας ακόμα πιο ξεχωριστή, ανέβα στην Prive Veranda του για μία ιδιωτική προβολή και δείπνο.

Μπομπονιέρα

Τον τίτλο του δεύτερου πιο παλιού κινηματογράφου μετά την Αίγλη, κατέχει η Μπομπονιέρα στην Κηφισιά. Σου προτείνουμε να καθίσεις στον εξώστη και να χαζέψεις το πλήθος στην ευρύχωρη αυλή του. Μαζεύει οικογένειες, παιδάκια και ανθρώπους κάθε ηλικίας καθώς προβάλλει ταινίες πρώτης προβολής αλλά και πολλές επανεκδόσεις κλασικών ταινιών.

Χλόη

Καταπράσινες φυλλωσιές δίπλα στη μεγάλη οθόνη, ψηλά δέντρα και ένας εντυπωσιακός πύργος που ξεπροβάλλει από τα δεξιά την κάνουν έναν από τους πιο όμορφους χώρους στα βόρεια προάστια αλλά και ένα διαχρονικό στέκι για τους κατοίκους της περιοχής. Θα τον ξεχωρίσεις από τη χαρακτηριστική νέον ταμπέλα του!