ΦΑΓΗΤΟ

Αυτό είναι το μέλλον του fast food και τα σουβλάκια στον κόσμο

Αυτό είναι το μέλλον του fast food και τα σουβλάκια στον κόσμο

Προβλήματα εφοδιασμού, πληθωρισμός και εκμετάλλευση.

Μην κοιτάτε μόνο την Ελλάδα και ποια είναι η φιλοσοφία της γύρω από το γρήγορο φαγητό. Την περασμένη χρονιά μία έρευνα στην Αμερική ανέφερε πως από τις 10 τοπ αλυσίδες, μόλις δύο είδαν των αριθμών των μονάδων τους να μειώνεται σε σχέση με το 2021. Όλες οι υπόλοιπες πρόσθεσαν συνολικά 1.116 μονάδες. Αυτό είναι ένα σοβαρό νούμερο. Και λέει πολλά για την κουλτούρα του φαγητού στο εξωτερικό, αλλά κυρίως για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Μην ξεχνάμε ότι πριν τρία χρόνια και εξαιτίας της πανδημίας, υπήρξαν αλυσίδες fast food που αναγκάστηκαν να κλείσουν μονάδες για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Γενικά όμως ξεκίνησε ένα ντόμινο προβλημάτων. Μείωση προσωπικού, αλλαγές στα ωράρια των βαρδιών των εργαζομένων, υψηλότερες τιμές στις πρώτες ύλες αλλά και στον εξοπλισμό, όλα δημιούργησαν μία κατάσταση που, τουλάχιστον, στην εστίαση κανείς δεν την έβλεπε να έρχεται. Την ίδια στιγμή όμως οι ηλεκτρονικές παραγγελίες, τα drive thrus και τα mobile apps, κατάφεραν να εξισορροπήσουν την κατάσταση και να ανοίξουν ένα νέο χώρο υπηρεσιών σε αυτό που ονομάζουμε γρήγορο φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr