Σεπτέμβριος: Ο μήνας των συναυλιών!

Κατερίνα Ηλιάκη

Ο φετινός Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των συναυλιών. Κάθε μέρα θα δεις και μία διαφορετική περφόρμανς από ετερόκλητους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, από εγχώριους αλλά και διεθνείς τραγουδιστές οι οποίοι συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μουσικό ημερολόγιο.

Συγκεντρώσαμε όλες τις συναυλίες για να διαλέξεις ανάλογα με τα γούστα σου. Προετοιμάσου να ακούσεις από κλασικά μέχρι έντεχνα κομμάτια!

Το δυναμικό ξεκίνημα γίνεται στον Κήπο του Μεγάρου, όπου και φέτος παρουσιάζεται ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Στις 7 Σεπτεμβρίου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ υποδέχεται το Φθινόπωρο με έναν ρομαντικό περίπατο με σερενάτες, ελεγείες, βαλς στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης «Mandolino notturno». Δύο μέρες αργότερα τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος μαζί με την μπάντα του ανακαλύπτει από την αρχή τον «Κήπο της Εδέμ» ενώ οι συναυλίες κλασικής μουσικής συνεχίζονται με δύο ακόμη παραστάσεις: «Μια σερενάτα- Τέσσερις εποχές» από την ορχήστρα Academica Αθηνών (14/9) και «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9). Μπορείς να τις απολαύσεις αποκτώντας δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός που προσφέρει το COSMOTE DEALS for YOU, στέλνοντας ένα μήνυμα στο 19019 (0,50€/SMS) ή καλώντας στο 13019 από σταθερό COSMOTE (0,50€/κωδικό).

H LP που έγινε διεθνώς γνωστή με τη ραδιοφωνική επιτυχία του κομματιού «Lost on you» είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα που έρχονται φέτος στη χώρα μας. Θα την ακούσεις στις 23 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε μία μοναδική εμφάνιση. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος χώρος παραδοσιακά θα φιλοξενήσει Έλληνες μουσικούς και συγκεκριμένα μερικά από τα πιο αγαπητά ονόματα από τον έντεχνο και ροκ χώρο: Γιάννης Χαρούλης (5/9- 7/9), Παύλος Παυλίδης (8/9 ), Κωνσταντίνος Βήτα (9/9 ), Γιάννης Αγγελάκας (12/9 ), Θανάσης Παπακωνσταντίνου (14/9 ), Σωκράτης Μάλαμας (19/9).

Οι Eagles of Death Metal, η μπάντα που έπαιζε στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση, είναι ένα ακόμη από τα πιο δημοφιλή ονόματα που έρχονται με εκκριτικά riffs και ηλεκτρισμένες μελωδίες, στις 7 Σεπτεμβρίου στο Πειραιώς 117 Academy. Αν δεν προτιμάς ροκ αλλά αισθαντικές μπαλάντες σαν αυτές της Lara Fabian, θα έχεις την ευκαιρία να την παρακολουθήσεις ζωντανά στο γήπεδο του ΟΑΚΑ στις 21 Σεπτεμβρίου. Τέλος, ανάμεσα στα αξιοσημείωτα ονόματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό βρίσκονται οι Saint Etienne που θα εμφανιστούν ζωντανά στο Gagarin στο τέλος του μήνα (30/9).

Μία μέρα νωρίτερα στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Sivert Høyem επισκέπτεται για μια ακόμη φορά τη χώρα μας. Η παράσταση του τραγουδιστή των Madrugada, ξεχωρίζει καθώς θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο και θα περιλαμβάνει κομμάτια από ολόκληρη την καλλιτεχνική του διαδρομή. Στον ίδιο χώρο επίσης θα εμφανιστούν η Ευανθία Ρεμπούτσικα, (5/9), οι Budapest Gypsy Symphony Orchestra (8/9 ), η Concha Buika με τη ΚΟΑ (20/ 9) αλλά η Anne Carrere με το μουσικοθεατρικό «Edith Piaf - The Show» (28/9).

Το Βεάκειο, το Κατράκειο και το Θέατρο Βράχων είναι μερικοί ακόμη συναυλιακοί χώροι που θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα για το Σεπτέμβριο. Οι Μέλιsses (2/9), η Αρβανιτάκη και ο Πορτοκάλογλου (5/9 ), η Άννα Βίσση (10/9 ) και οι Imam Baildi (17/9) θα καταλάβουν τη σκηνή του Βεάκειου. Η Μποφίλιου (9/9), η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος και ο Χρήστος Νικολόπουλος (12/9) ενώνουν τις φωνές τους στο Κατράκειο ενώ ο Φίλιππος Πλιάτσικας (7/9), οι Χαΐνηδες και ο Ψαραντώνης (11/9) τραγουδούν στο Θέατρο Βράχων.

Και αν χρειάζεσαι έναν ακόμη λόγο για να παρακολουθήσεις περισσότερα live, μάθε ότι οι συναυλίες σε κάνουν πιο ευτυχισμένο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Victoria's Deakin University, η συχνή παρακολούθηση συναυλιών συνδέεται με την ψυχική ευεξία ενός ατόμου. Μην το σκέφτεσαι άλλο, κλείσε εισιτήρια!

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved