FUN TIME

Οι γυναίκες παρκάρουν καλύτερα!

Οι γυναίκες παρκάρουν καλύτερα!

Μπορεί μέχρι σήμερα να πιστεύαμε πως η οδήγηση είναι καθαρά αντρική ...υπόθεση, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα...

Η έρευνα, η οποία καταρρίπτει τον μύθο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παρκάρουν, διαπίστωσε ότι μπορούν να βρουν πιο εύκολα θέση στάθμευσης, αλλά και παρκάρουν καλύτερα, παρότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Οι γυναίκες έρχονται πρώτες στην κατάταξη με συνολικό σκορ 13,4 στα 20 σε σχέση με το 12,3 που πέτυχαν οι άνδρες. Η έρευνα βασίστηκε σε ένα πείραμα που έλαβε υπόψη επτά σημαντικές συνιστώσες του τρόπου παρκαρίσματος.

Ο άνθρωπος που επινόησε το πείραμα λέγεται Νιλ Μπίσον, είναι εκπαιδευτής οδηγών και στις δηλώσεις του τόνισε: «Από την εμπειρία μου οι άνδρες μάθαιναν πάντα καλύτερα και συνήθως είχαν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα (οδήγησης). Ωστόσο, είναι πιθανόν οι γυναίκες να συγκρατούν καλύτερα τις πληροφορίες. Τα αποτελέσματα (της έρευνας) καταρρίπτουν εξάλλου και τον μύθο που θέλει τους άνδρες να έχουν καλύτερη σχέση του χώρου από τις γυναίκες. Δείχνουν ότι οι άνδρες θα πρέπει να σέβονται περισσότερο τις γυναίκες σε ό,τι αφορά το παρκάρισμα. Τα δεδομένα δεν ψεύδονται».

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία στάθμευσης αυτοκινήτων NCP, η οποία προσέλαβε μια ομάδα ερευνητών για να παρατηρήσουν 2.500 οδηγούς στους 700 χώρους στάθμευσής της στη Βρετανία για ένα διάστημα ενός μήνα.

Τρία τέταρτα και πλέον των γυναικών διέπρεψαν στην αποκαλούμενη "προ στάθμευσης στάση", σε σχέση με το 50% των ανδρών. Το 39% των γυναικών οδηγών έφερναν στη σωστή θέση το όχημα στο στάδιο της όπισθεν, σε σχέση με το 28% των ανδρών.

Ωστόσο, η έρευνα συμπεραίνει ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο γρήγοροι στο παρκάρισμα κάνοντας 16 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο να ολοκληρώσουν την μανούβρα σε σχέση με 21 δευτερόλεπτα για τις γυναίκες.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι με τον μέσο οδηγό να παρκάρει το αυτοκίνητό του 1.004 φορές στη ζωή του, οι γυναίκες περνούν 12 μέρες από τη ζωή τους παρκάροντας σε σχέση με εννέα που είναι για τους άνδρες.