ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για διακοπές ρεύματος: Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες

Χαρδαλιάς για διακοπές ρεύματος: Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Τετάρτης, η οποία είχε ως θέμα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που εδώ και τρεις ημέρες έχουν προκύψει σε όλη την Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια - Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας πως η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στα βόρεια προάστια της Αττικής θα έχει αποκατασταθεί έως το βράδυ της Τετάρτης.

«Πρόκειται για τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις της τελευταίας 20ετίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση και ο αγώνας δίνεται σήμερα στην Κρήτη», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Τόνισε επίσης πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ηλεκτροδότηση όπου όλο το βράδυ της Τρίτης συνεργεία της ΕΜΑΚ μαζί με τον Στρατό έδιναν μάχη για την αποκατάστασή του.

«Ήταν ένα καθολικό φαινόμενο, η κακοκαιρία χτύπησε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν αφορούσε μόνο την Αττική. Στην Εύβοια μόνο αλλάξαμε 500 στήλες της ΔΕΗ», τόνισε.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση του ρεύματος, όπου υπάρχουν συντριπτικές ζημιές. Έπεσαν πολλά δέντρα και έχουν συμπαρασύρει τα δίκτυα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα βόρεια και ανατολικά», είπε και σημείωσε πώς «η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών ηλεκτροδότησης θα έχει αποκατασταθεί έως το βράδυ της Τετάρτης. Έπειτα θα υπάρχουν οι μεμονωμένες βλάβες».

Αναφορικά με την υδροδότηση, είπε πώς γίνονταν εργασίες όλη τη νύχτα σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο αντλιοστάσιο στα Κιούρκα και στη δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο.

Ενώ, πρόσθεσε πως τα προβλήματα της υδροδότησης που παραμένουν σε Γαλάτσι, Κουκάκι, Ελευσίνα, Ηράκλειο θα αποκατασταθούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση εδώ και δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, 600 συνεργεία και 1500 εργαζόμενοι πανελλαδικά δίνουν μάχη για να αποκατασταθούν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Ειδικά για τα βόρεια προάστια είπε, ότι εργάζονται περισσότερα από 400 άτομα και ενισχύονται με συνεργεία εκτός Αθηνών.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «σε αυτό το διήμερο είχαμε 85 βλάβες μέσης τάσης με 42-43 να έχουν αποκατασταθεί». «Μέχρι το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί η πλειονότητα των κεντρικών γραμμών και μετά θα προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες. Θα δώσουμε έμφαση στα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα αυτό σημαίνει ότι κατά προτεραιότητα εργαζόμαστε σε περιοχές όπως ο Διόνυσος, ο Άγιος Στέφανος και αλλού» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε «όταν είναι 800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο σημαίνει ότι κάθε 2 λεπτά σπάει ένα δέντρο και προκαλεί ζημιά. Τα συνεργεία, οι εργολάβοι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Η πλειονότητα των κεντρικών γραμμών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ, μετά θα είναι οι μεμονωμένες βλάβες και οι μεμονωμένες παροχές», κατέληξε.

Ηλεκτροδότηση: Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές της Αττικής: Δροσιά, Εκάλη, Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Παπάγου, Τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας ωστόσο οι συνεχείς και πολύωρες διακοπές επεκτείνονται σε συνολικά 29 περιοχές.

Δυσκολίες συνεχίζουν να παρατηρούνται και στη Βόρεια Εύβοια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Le Parisien «καίει» τον Ερντογάν: «Αλωνίζουν» οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη