Πώς είναι σήμερα η Αφγανή που ακρωτηριάστηκε για τιμωρία! (ΦΩΤΟ)

Newsbomb

Η φωτογραφία της μικρής Αφγανής με την ακρωτηριασμένη μύτη και τα αυτιά που φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του TIME έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σήμερα, το είδωλο έχει αλλάξει ωστόσο οι πληγές στη ψυχή της μικρής Αΐσα δεν έχουν κλείσει ακόμα...

Όταν ήταν 12 χρονών, ο πατέρας της Αϊσα Μοχαματζάι δεσμεύτηκε να την παντρέψει με έναν Ταλιμπάν μαχητή προκειμένου να αποπληρώσει ένα χρέος του. Έτσι, υποχρεώθηκε να ζήσει μαζί με τη νέα οικογένεια. Ωστόσο, ο εφιάλτης της μόλις είχε ξεκινήσει. Η οικογένεια την κακοποιούσε και την ανάγκαζε να κοιμάται με τα ζώα στο στάβλο.

Της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά!

Μία νύχτα πήρε τη μεγάλη απόφαση να το σκάσει. Με όποιο τίμημα. Και όμως το τίμημα το πληρώνει ακόμα... Ο άνδρας της την τσάκωσε και για τιμωρία της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά.

Την άφησαν να πεθάνει στα βουνά αλλά εκείνη σύρθηκε μέχρι το σπίτι του παππού της και ο πατέρας της κατάφερε να την πάει σε αμερικανικές ιατρικές εγκαταστάσεις όπου τη φρόντισαν για δέκα εβδομάδες. Στη συνέχεια τη μετέφεραν σε κρυφό καταφύγιο στην Καμπούλ και τον Αύγουστο του 2010 μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να μείνει με ανάδοχη οικογένεια.

«Λιποθύμησα από τον πόνο»

«Όταν έγινε λιποθύμησα. Ξύπνησα στη μέση της νύχτας νιώθοντας πως υπάρχει κρύο νερό στη μύτη μου. Άνοιξα τα μάτια μου και δεν μπορούσα να δω από το πολύ αίμα», είπε η 22χρονη σήμερα νεαρή στο CNN.

Η Αΐσα έχει υποβληθεί σε πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης για να αποκτήσει προσθετική μύτη ενώ της δόθηκε και η ευκαιρία στη μόρφωση που στερούνται οι γυναίκες από τους Ταλιμπάν.

Η μικρή με τη μεγάλη ψυχή έγινε θύμα κακοποίησης που υφίσταται οι γυναίκες στα χέρια των Ταλιμπάν...

Ακόμα και σήμερα προσπαθεί να αφήσει πίσω το παρελθόν της... Οι πληγές στην ψυχή της όμως είναι πολύ μεγάλες...

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved