FUN TIME

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο «ψυχολόγος» όλων των Ελλήνων – Ο «Έκπτωτος Άγγελος» που έγινε φαινόμενο

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο «ψυχολόγος» όλων των Ελλήνων – Ο «Έκπτωτος Άγγελος» που έγινε φαινόμενο

Όταν οι… άρρωστοι προτιμούν μία «συνεδρία» με τον Οικονομόπουλο, παρά με τον ψυχολόγο.

Ταπεινός, ντόμπρος, αυθεντικός. Ο Νίκος Οικονομόπουλος αποτελεί αδιαμφησβήτητα το νούμερο 1 της ελληνικής νύχτας και… όχι άδικα, αφού σε κάθε του εμφάνιση προκαλεί «χαμό», με θαυμαστές από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το κέντρο διασκέδασης στο οποίο τραγουδά, προκειμένου να απολαύσουν το μοναδικό του σόου και παράλληλα να… γιατρέψουν όλες τις ασθένειες και τα τραύματα· πνευματικής φύσεως, φυσικά.

Ωστόσο, η διασκέδαση δεν μένει μονάχα στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο διάσημος λαϊκός τραγουδιστής. Η δημοφιλία του έχει προκαλέσει «κύμα» ενθουσιασμού στο νεανικό κοινό, με ολοένα και περισσότερα μαγαζιά να εντάσσουν στο πρόγραμμα βραδιές αποκλειστικά αφιερωμένες σε εκείνον.

Η τρέλα για τον «ψυχολόγο» στο καθιερωμένο ραντεβού της Τρίτης

Κάθε Τρίτη, οι «άρρωστοι» νυχτερινόφιλοι έχουν βρει τη «στέγη» τους, στην οδό Δημοκρατίας 7, στου Ζωγράφου. Οι «χούλιγκαν» του Νίκου Οικονομόπουλου βρίσκονται στο Lalupa και δημιουργούν… κερκίδα, με το τραγούδι να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η «φρενίτιδα» στη νυχτερινή Αθήνα, ο «Έκπτωτος Άγγελος» και το φαινόμενο Rospy

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία του καλοκαιριού, ο Νίκος Οικονομόπουλος επέστρεψε στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, επιφυλάσσοντας ένα μοναδικό υπερθέαμα αλλά και νέες εκπλήξεις. Μάλιστα, κατά τις πρώτες τρεις ημέρες των εμφανίσεων του διάσημου ερμηνευτή δεν… έπεφτε καρφίτσα στο μαγαζί, ενδεικτικό της «φρενίτιδας» που επικρατεί για εκείνον.

Στην κορυφή των τάσεων και… ήδη λατρεμένο. Τον Νοέμβριο, ο αγαπημένος τραγουδιστής κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με το τίτλο «Έκπτωτος Άγγελος», σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Γρίτση. Πρόκειται για ένα ζεϊμπέκικο με νότες που «πλημμυρίζουν» από πάθος και συναίσθημα και μάλιστα, ο αριθμός των προβολών «απογειώθηκε» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τις πρώτες ώρες μετά τα αποκαλυπτήρια.

«Καψούρες έχουμε, εδώ μέσα; Ψυχολόγο θέλετε;». Μία είναι η απάντηση και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και με τη βοήθεια του Rospy (Σπύρος Γιαννακούλης το πλήρες όνομα). Όλα άρχισαν περίπου στα τέλη του 2017, όταν κοινοποιούσε μέσω των κοινωνικών δικτύων αγαπημένα του λαϊκά κομμάτια.

Ωστόσο, η «εκτόξευση» έμελλε να έλθει μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα, όταν κυκλοφόρησε το διάσημο «Βάλ’ το τέρμα». Το τραγούδι τον… εξόργισε, αφού δεν «πατούσε» στις επιταγές του αγαπημένου του (και εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων) λαϊκού.

Του πρωτοφανούς του «ξεσπάσματος» ακολούθησε… οργή λαού, με τη συγκεκριμένη δημοσίευση να συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και αμέσως μετά να δημιουργείται ένα… κίνημα με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της αυθεντικότητας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Με «αιχμή του δόρατος» τον Νίκο Οικονομόπουλο, «εκείνον που εν αγνοία του, με βοήθησε σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της ζωής μου», όπως εξιστορεί.

«Αγαπώ το αυθεντικό λαϊκό, το μπουζούκι. Τα απλά πράγματα είναι και τα ομορφότερα. Όλο αυτό ξεκίνησε από τον Παντελίδη, τον οποίο λάτρεψα για τη μεταδοτικότητα που είχε μονάχα με μία κιθάρα και τη φωνή του. Μετά, ακολούθησε και ο Νίκος (σ.σ. Οικονομόπουλος). Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, που άρχισε από το “μηδέν” με ένα όνειρο.

Τα κατάφερε και αυτό δείχνει μεγαλείο ψυχής, είναι αξιοθαύμαστη η πορεία του και για αυτό αποφάσισα να τον ακολουθώ στα καλλιτεχνικά του βήματα. Το αποκορύφωμα ήταν πως βρέθηκα σε όλες τις καλοκαιρινές του συναυλίες, στην περιοδεία του. Γινόταν ένας χαμός, ο κόσμος αναγνωρίζει την αξία και το ταλέντο του», επισημαίνει ο Rospy, αποσαφηνίζοντας τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ.

Ο αγαπητός, ο αυτοδημιούργητος, ο μοναδικός. Ο Νίκος Οικονομόπουλος κατορθώνει να ζωντανεύει κάθε πάθος. Όταν ακούς τη φωνή του, δεν γίνεται να μην σιγουτραγουδήσεις τους στίχους· όπου κι αν βρίσκεσαι. Την προσεχή Τρίτη, πάντως, όπως και όλες τις επόμενες, εμείς έχουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού, στο συνηθισμένο μέρος. Τα υπόλοιπα, από κοντά…