FUN TIME

Πώς να επιβιώσεις με δέκα καθημερινά αντικείμενα

Πώς να επιβιώσεις με δέκα καθημερινά αντικείμενα

Αν και οι πιθανότητες να βρεθείς σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να τα βγάλεις πέρα δύσκολα για να επιβιώσεις είναι ελάχιστες, ωστόσο δεν είναι μηδαμινές


κι επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν κουβαλάει μαζί του ένα κιτ επιβίωσης, όλα παίζονται στον αυτοσχεδιασμό, αρκεί να γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιήσεις τί.

Οδοντικό νήμα

Με λίγη γνώση, το οδοντικό νήμα μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα για τη σύλληψη μικρών ζώων ή ακόμη και ως πετονιά για ψάρεμα.

Προφυλακτικό

Ένα προφυλακτικό μπορεί εύκολα να χωρέσει μέχρι και ένα γαλόνι νερό – αρκετό για να κρατήσει ζωντανό κάποιον για μια ολόκληρη ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται διαρκώς στην πηγή.

Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό τηλέφωνο, έστω και αν εσείς δεν μπορείτε να κάνετε κλήση, μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της θέσης σας από τα σήματα που εκπέμπει. Επιπλέον, λειτουργεί ως φακός τη νύχτα.

Μπαντάνα

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα στο πρόσωπο κατά της σκόνης ή ως ενισχυτικό της αναπνοής σε περίπτωση ψύχους, ως φίλτρο νερού από λίμνη ή ποτάμι και ως επίδεσμος τραύματος.

Σακούλες σκουπιδιών

Λειτουργούν ως ένα αντιανεμικό sleeping bag, που θα σας κρατήσει έστω προσωρινά ζεστούς, χρησιμεύουν για να μεταφέρετε νερό, για να συγκεντρώσετε χιόνι ή να μαζέψετε νερό της βροχής, ενώ αν τις γεμίσετε με φύλλα θα έχετε ένα πρόχειρο στρώμα για μερικές ημέρες.

Ρολόι χειρός

Δεν λέει μόνο την ώρα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πυξίδα, αρκεί να έχει δείκτες. Τοποθετήστε τον ωροδείκτη του ρολογιού στην κατεύθυνση του ήλιου. Ο Νότος βρίσκεται μεταξύ του ωροδείκτη και της ένδειξης 12 του ρολογιού.

Κορδόνια παπουτσιών

Τα κορδόνια μπορούν να χρησιμεύσουν σαν σχοινί σε διάφορα δεσίματα, ως πετονιά για ψάρεμα ή ακόμη για να δέσετε έναν γάντζο σε ένα ξύλο, που θα χρησιμεύσει ως αυτοσχέδιο «όπλο» στον αγώνα σας για την εύρεση τροφής.

Κουτάκι αναψυκτικού

Ένα άδειο κουτάκι μπίρας μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο στην προσπάθειά σας να επιβιώσετε. Αν διαθέτετε μαχαίρι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αιχμηρό αγκίστρι και να γίνεται ο «ψαράς της ημέρας». Επιπλέον, μπορείτε να συλλέξετε νερό της βροχής ή να μεταφέρετε πόσιμο νερό.

Κάλτσες

Εκτός από το να κρατούν στεγνά και ζεστά τα πόδια μας, οι κάλτσες μπορεί να λειτουργήσουν... εναλλακτικά σε περίπτωση ανάγκης. Συλλέγουν και φιλτράρουν το νερό με μεγάλη ευκολία, συγκρατώντας διάφορα σκουπίδια ή ιζήματα που ενδεχομένως υπάρχουν στην επιφάνειά του, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως προσάναμμα στη φωτιά.

Γυαλιά

Βγάλτε τα γυαλιά σας για να ανάψετε φωτιά αλλά και για να δώσετε το στίγμα σας στους διασώστες. (Απαραίτητη προϋπόθεση, οι φακοί των γυαλιών πρέπει να είναι από γυαλί και όχι πλαστικοί.) Το άναμμα της φωτιάς γίνεται όπως με τον καθρέφτη, εστιάζοντας το φως του ήλιου πάνω στα ξερόχορτα, τα οποία θα ανάψουν μετά από λίγο. Τέλος, χρησιμοποιήστε τα γυαλιά σας για να στείλετε σήμα κινδύνου μέσω της αντανάκλασης του ήλιου στους φακούς.