FUN TIME

Ζείτε σε μικρό σπίτι;

Ζείτε σε μικρό σπίτι;

Δείτε 10 τρόπους να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο!

Μπορεί τα τετραγωνικά που μένετε να είναι δεδομένα, και λίγα, όμως αυτή είναι και η πρόκληση: είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την αίσθηση που χώρου που μένετε και σε αυτό θα σας δώσει λύσεις το οπτικό εφέ που δημιουργούν οι όγκοι, τα διακοσμητικά μοτίβα, ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες. Δοκιμάστε τις ιδέες που σας προτείνουμε και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

1. Ζωγραφίστε ή, ακόμα καλύτερα, «ντύστε» το ταβάνι με μια ταπετσαρία. Ο,τιδήποτε τραβάει το βλέμμα προς τα πάνω δημιουργεί αυτομάτως την αίσθηση πως το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο.

2. Χρησιμοποιείστε ανοιχτούς τόνους στους τοίχους και το πάτωμα. Μπορεί τα σκούρα χρώματα να δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι, όταν όμως έχουμε να κάνουμε με μικρούς χώρους οι φωτεινές αποχρώσεις είναι μονόδρομος γιατί αντανακλούν το φως και κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο άνετος.

3. Τραβήξτε τα έπιπλα από τους τοίχους, έστω για μερικά εκατοστά-αυτή η τόσο εύκολη κίνηση, δίνει «αέρα» στο δωμάτιο.

4. Όσο για τα διακοσμητικά αντικείμενα, αποφύγετε να «μπουκώνετε» το χώρο καθώς και τις κοντές, «γεμάτες» γραμμές που δημιουργούν μια αποπνικτική αίσθηση.

5. Οι ρίγες είναι το διακοσμητικό μοτίβο-σύμμαχός σας για να δημιουργήσετε το οπτικό εφέ ενός ευρύχωρου δωματίου. Επιλέξτε μια μοκέτα ή ένα χαλί με οριζόντιες ρίγες που λειτουργούν όπως οι κάθετες ρίγες στα ρούχα: θα κάνουν αμέσως το δωμάτιο να φαινεται πιο μακρύ.

6. Αποφύγετε τις βαριές κουρτίνες- ή, αν έχετε τη δυνατότητα, αποφύγετε εντελώς τις κουρτίνες. Προτιμήστε λευκές ή off white αποχρώσεις και διάφανα υλικά, που δεν βαραίνουν το χώρο και αφήνουν το φως να μπει.

7. Τα «κλασικά» φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι, δίνουν σκληρό φως στο χώρο. Επιλέξτε μερικά μικρά, επιδαπέδια φωτιστικά που διαχέουν το φως στο δωμάτιο και παρασύρουν το βλέμμα, δημιουργώντας ένα εφέ άπλας.

8. Ακόμα και η επιλογή του καναπέ μπορεί να αλλάξει την αντίληψη του χώρου. Και δεν εννοούμε το μέγεθος αλλά τα... πόδια του: είναι προτιμότερο να φαίνονται από το να καλύπτονται από το ύφασμα του καναπέ, γιατί ακόμα και αυτή η λεπτομέρεια θα κάνει διαφορά.

9. Κλισέ αλλά διαχρονικός μπαλαντέρ, ο καθρέφτης. Αν έχετε τη δυνατότητα, τοποθετήστε τον απέναντι από το παράθυρο ώστε να αντανακλά το φυσικό φως και να κάνει το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο.

10. Παίξτε με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος στον τοίχο, τη μοκέτα και τα έπιπλά σας, για να επιτύχετε το επιθυμητό οπτικό εφέ. Μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα ακόμα και με κάποιες μικρές αλλαγές στα μαξιλάρια ή άλλα αξεσουάρ, αν το budget σας είναι περιορισμένο.

Πηγή: queen.gr

Σχετικές ειδήσεις