FUN TIME

Μεξικό: Αναρριχήθηκε 2.500 πόδια χωρίς σχοινί ασφαλείας!

Μεξικό: Αναρριχήθηκε 2.500 πόδια χωρίς σχοινί ασφαλείας!

Ο πρώτος… παλαβός ορειβάτης που κατάφερε να αναρριχηθεί σε έναν από τους πιο επικίνδυνους βράχους στο Μεξικό, χωρίς σχοινί ασφαλείας, έγινε ένας Αμερικανός!

Ο Alex Honnold, λάτρης της αδρεναλίνης, έφθασε - σε λιγότερο από τρεις ώρες - μέχρι την κορυφή του El Sendero Luminoso στο Μεξικό, ατενίζοντας τον κόσμο από τα 2.500 πόδια!

«Τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς έκανα κάτι τόσο επικίνδυνο. Ένιωσα όμως ότι ήμουν έτοιμος να το κάνω και πολύ ενθουσιασμένος», τόνισε σώος και… ασφαλής ο 29χρονος ορειβάτης, ο οποίος μαζί με το φίλο του Cedar χρειάστηκε πρώτα να καθαρίσει τον απόκρημνο βράχο.

«Αφαιρέσαμε όποιο κομμάτι του βράχου φαινόταν χαλαρό και όλες τις βρωμιές. Ήθελα ο φίλος μου να ζήσει. Είναι παράξενο να βοηθάς το φίλο σου για κάτι που ξέρεις ότι μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Cedar.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Alex είναι επίσης ο μοναδικός… γνωστός άνθρωπος που έχει αναρριχηθεί χωρίς ασφάλεια και στο Yosemite Triple crown, στην Καλιφόρνια.

Σχετικές ειδήσεις