FUN TIME

Η δήλωση βόμβα που ανάγκασε τη Μέρκελ να σηκώσει «λευκή σημαία»...

Η δήλωση βόμβα που ανάγκασε τη Μέρκελ να σηκώσει «λευκή σημαία»...

Μόλις η Ελλάδα προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Ρωσία ή την Κίνα, η Ευρώπη εμφανίστηκε πρόθυμη για μια εξάμηνη παράταση...

Πήγε η Ευρώπη πάσο;

Πρώτο το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε την πληροφορία, η οποία λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε και από άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και από κύκλους προσκείμενους στη Γερμανία: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει εξάμηνη παράταση στην Ελλάδα».

Κέρδισε πράγματι η Ελλάδα τον πρώτο γύρο της διαμάχης της με την Ευρώπη; Μένει να αποδειχθεί, ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα αν κατάφερε τη Μέρκελ και την ΕΚΤ να πάνε πάσο.

Τι προκάλεσε όμως αυτό το «πάσο»; Η αλήθεια είναι ότι δεν οφείλεται στη διατύπωση του ελληνικού αιτήματος, το οποίο θα είναι το εξής:

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει στο Eurogroup της Τετάρτης ένα σχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την έκδοση έντοκων γραμματίων 8 δισ. ευρώ, επιπλέον των 15 δισ. που είναι το όριο που επιτρέπει η ΕΚΤ. Θα ζητηθεί επίσης η εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα στο hellasforce.com