FUN TIME

Η Παγκόσμια ημέρα που κανείς δεν θέλει να γιορτάζει! (video)

Η Παγκόσμια ημέρα που κανείς δεν θέλει να γιορτάζει! (video)

Συνήθως όλοι ξέρουμε τις παγκόσμιες ημέρες που αφορούν τη μητέρα ή ακόμα και τον πατέρα. Πόσοι όμως γνωρίζεται ότι υπάρχει και ημέρα αφιερωμένη στα...

... παιδιά που είναι ορφανά.

Προφανώς πρόκειται για μια ημέρα που προκαλεί θλίψη και δυστυχώς λίγοι ασχολούνται.

Εχθές 9/11/2010 πάντως γιόρταζαν πάνω από 153 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Μια γιορτή χωρίς δώρα, χαρές και ευχές. Μια γιορτή την οποία κανένας δεν θέλει να γιορτάσει, την παγκόσμια ημέρα των ορφανών.

Η 9η Νοέμβρη είναι αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς και έρχονται αντιμέτωπα με τη φτώχεια, την αδιαφορία και την κακοποίηση.

Για να θεωρηθεί κάποιο παιδί ορφανό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι έχει χάσει και τους δύο γονείς του.

Σύμφωνα με το τo A Plus και την UNICEF η πλειονότητα των ορφανών ζει με κάποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειάς του όπως τον εναπομείναντα γονιό, κάποιον παππού, θείο ή θεία.

Τα παιδιά αυτά βιώνουν καθημερινά την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, νιώθουν ένα κενό το οποίο είναι πάντα παρόν κ εκδηλώνετε καθημερινά:

«Νιώθω μόνη όταν βλέπω παιδιά με τις μητέρες τους ενώ η δικιά μου δεν είναι εδώ μαζί μου. Συχνά αναρωτιέμαι αν και πόσο με αγαπούσε» αναφέρει η 12χρονη Nica.

Για να ευαισθητοποιήσουν ένα ευρύτερο κοινό τα Παιδικά Χωριά SOS ξεκίνησαν μια καμπάνια η οποία μας καλεί να γιορτάσουμε την Ημέρα Χωρίς Μητέρα.