FUN TIME

Ανατριχιαστικός προσομοιωτής: Μάθετε πότε και από τι θα… πεθάνετε!

Ανατριχιαστικός προσομοιωτής: Μάθετε πότε και από τι θα… πεθάνετε!

Μπορεί στο παρελθόν να έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές μακάβριες εφαρμογές που σας υπόσχονται να αποκαλύψουν το πότε και πώς θα πεθάνετε, «παίζοντας» με το μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου, ωστόσο αυτήν που σας παρουσιάζουμε μάλλον θα πρέπει να τη λάβετε (περισσότερο) σοβαρά υπόψιν.

Και αυτό γιατί είναι βασισμένη σε επιστημονικά στοιχεία και στατιστικές πληροφορίες από την τεράστια βάση δεδομένων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)!

Η «Underlying Cause of Death» ενημερώνεται μάλιστα με ευθύνη του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ενώ παρέχει στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1999 και 2014. Βασίζονται σε πιστοποιητικά θανάτου, στα οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αναγράφεται μια μοναδική και ενιαία αποβίωσης.

Το CDC ταξινομεί τα αίτια θανάτου σε 113 υποκατηγορίες, οι οποίες κατατάσσονται με τη σειρά τους σε 20 γενικές κατηγορίες ασθενειών και εξωτερικών αιτιών θανάτου. Συγκεκριμένα, το CDC χρησιμοποιεί τη Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση των Ασθενειών και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems - ICD), όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον ΠΟΥ.

Εσείς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε το φύλο σας, τη φυλή και την ηλικία σας. Στη συνέχεια, ανάλογα με το πότε θα πατήσετε «Pause» στο επάνω δεξιά άκρο της εφαρμογής (που θα αντιπροσωπεύει και την ηλικία θανάτου σας), θα μάθετε από τι θα… πάτε, αλλά και τις πιθανότητες να… πάτε σε αυτήν την ηλικία, όπως και αυτές να αποχαιρετίσετε το μάταιο τούτο κόσμο πριν ή μετά!

Το κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε μια διαφορετική αιτία θανάτου, ενώ οι δε μπάρες στο δεξί μέρος απεικονίζουν την ποσοστιαία πιθανότητα θανάτου από την κάθε γενική κατηγορία αιτίας θανάτου.

Αν τολμάτε δοκιμάστε ΕΔΩ την εφαρμογή

Σχετικές ειδήσεις