Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα τη δούμε - Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του λουλουδιού

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα τη δούμε - Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του λουλουδιού

Newsroom Newsroom

Ένα ολόφωτο φεγγάρι θα γεμίσει τον ουρανό σήμερα 11 Μαΐου.

Η Πανσέληνος του Μαΐου ονομάζεται Flower Moon, δηλαδή φεγγάρι του λουλουδιού.

Γιατί όμως δίνουμε «ονόματα» στις Πανσελήνους;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, κατά τους αρχαίους χρόνους οι γηγενείς κάτοικοι της Αμερικής δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες όπως αργότερα με το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Μετρούσαν το χρόνο δίνοντας ένα όνομα σε κάθε Πανσέληνο για να χωρίζουν τις εποχές και τους σεληνιακούς μήνες.

Τα ονόματα βασίζονται σε μια δραστηριότητα ή σε ένα γεγονός που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη περίοδο. Βέβαια, ο διαχωρισμός και η ονοματοδοσία δεν ήταν ίδια παντού και έτσι έδιναν και διαφορετικά ονόματα.

Άλλες φυλές για παράδειγμα μετρούσαν 12 γεμάτα φεγγάρια, άλλες 13.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου είναι το Φεγγάρι του Σκουληκιού (όταν εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά των οποίων η τροφή είναι τα σκουλήκια), του Απριλίου Ροζ Φεγγάρι, όχι από το χρώμα της, αλλά από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει τον Απρίλιο στη Βόρεια Αμερική, του Μαΐου Φεγγάρι του Λουλουδιού, από την ολάνθιστη φύση, του Ιουνίου Φεγγάρι της Φράουλας , αφού τότε ωριμάζει το αγαπημένο φρούτο, του Ιουλίου Φεγγάρι της Αστραπής, από τις καλοκαιρινές μπόρες, του Αυγούστου Φεγγάρι του Οξύρυγχου, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Συγκομιδής, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved