FUN TIME

Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι για να ξεγελάσετε το αλκοτέστ - Ή μήπως όχι;

Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι για να ξεγελάσετε το αλκοτέστ - Ή μήπως όχι;

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο άρθρα που συμβουλεύουν τους οδηγούς πώς να την βγάλουν καθαροί σε περίπτωση που τους σταματήσει η αστυνομία για έλεγχο αλκοτέστ.

Αυτές οι συμβουλές έχουν κάποια δόση αλήθειας ή είναι επικίνδυνες;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα εν λόγω άρθρα υπάρχουν τρεις τρόποι. Ο πρώτος αφορά σε ένα σκεύασμα φυτικού άνθρακα, που αποτοξινώνει τον οργανισμό. Ο δεύτερος τρόπος έχει σχέση με τα μπαχαρικά και με το πώς θα σας βοηθήσουν στο να ξεγελάσετε το αλκοτέστ και ο τρίτος συμβουλεύει τους οδηγούς να φάνε σκόρδο.

Ποια είναι ωστόσο η αλήθεια

Αυτά που περιέχουν ενεργό άνθρακα, ισχυρίζονται ότι μειώνουν την απορρόφηση αλκοόλ στο σώμα σας. Ο ενεργός άνθρακας, όπως και το φαγητό, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ρυθμού απορρόφησης αλκοόλ εάν ληφθούν ταυτόχρονα. Ωστόσο, ο άνθρακας σε καμία περίπτωση δεν ξεγελά το αλκοτέστ καθώς αυτό μετρά τα επίπεδα αλκοόλ από τον αέρα που εκπνέετε από του πνεύμονες και όχι τα αέρια του στομάχου. Οι σύγχρονες συσκευές αλκοτέστ όμως, δεν βασίζονται μόνο στη χημική ανάλυση, αλλά χρησιμοποιούν και υπέρυθρη φασματοσκοπία.

Προσοχή! Το ίδιο ισχύει και για τα μπαχαρικά αλλά και το σκόρδο. Η λύση είναι μία... να οδηγείτε μόνο όταν είστε νηφάλιοι!