Ένα σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί! (pics)
Μοναδικό

Ένα σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί! (pics)

Newsroom Newsroom

To μανιτάρι ευδοκιμεί κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν.

Το σπάνιο μανιτάρι φέρει την ονομασία Hydnellum peckii και είναι μη βρώσιμο, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του!

Ανήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες «μανιτάρι που αιμορραγεί», «δόντι που αιμορραγεί», «δόντι του διαβόλου» αλλά και «φράουλες με κρέμα γάλακτος»! Ο λόγος είναι βέβαια προφανής και οφείλεται στην ασυνήθιστη όψη του μανιταριού.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν το εντυπωσιακό αυτό μανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, δίνοντας την εντύπωση στο θεατή ότι ο εν λόγω μύκητας… αιμορραγεί από παντού!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

TT.JPG
01
Το σπάνιο μανιτάρι φέρει την ονομασία Hydnellum peckii και είναι μη βρώσιμο, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του! Twitter

Στην ουσία πρόκειται για ένα υγρό που εκκρίνεται στο «καπέλο» του μύκητα, ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.

Όπως αναφέρει το perierga.gr, αυτό συμβαίνει στη νεαρή μόνο ηλικία του μανιταριού, καθώς προς το τέλος της ζωής του γίνεται καστανόχρωμο. Επιπλέον, η οσμή του είναι δυσάρεστη και το σχήμα του μεταβλητό, καθώς πολύ συχνά προσκολλάται επάνω σε κορμούς δέντρων και «απλώνει» οριζόντια,

Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα είδη μυκήτων που υπάρχουν στον κόσμο, το οποίο, μάλιστα, δείχνει τόσο «λαχταριστό» με την εμφάνισή του, που δύσκολα μπορεί κάποιος να… αντισταθεί στη γοητεία του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved