FUN TIME

Αυτές είναι οι πιο συχνές λοιμώξεις του καλοκαιριού - Τι πρέπει να γνωρίζετε (pics)

Αυτές είναι οι πιο συχνές λοιμώξεις του καλοκαιριού - Τι πρέπει να γνωρίζετε (pics)
pixabay.com

Ενημερωθείτε για τις λοιμώξεις του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι, οι λοιμώξεις είναι λιγότερες σε σχέση με το χειμώνα, όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ως προς την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Ο ήλιος, η θάλασσα, οι ξαπλώστρες, οι κοινόχρηστοι χώροι, και φυσικά η έκθεσή μας στον ήλιο αρκετές ώρες, αυξάνουν τις πιθανότητες για εξανθήματα και φλεγμονές δέρματος.

Ειδικά ο σταφυλόκοκκος παρουσιάζει έξαρση το καλοκαίρι καθώς έχει την τάση να υποτροπιάζει και να επανεμφανίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο συχνές λοιμώξεις του καλοκαιριού;

Ωτίτιδα των κολυμβητών

Το μπάνιο στην πισίνα το καλοκαίρι και σπανιότερα στη θάλασσα προδιαθέτει για την αποκαλούμενη «Ωτίτιδα των Κολυμβητών». Αφορά μικροβιακή (συνήθως από Ψευδομονάδα) φλεγμονή στον έξω ακουστικό πόρο που εκδηλώνεται με πόνο, ερυθρότητα και οίδημα. Θεραπεύεται συνήθως με σταγόνες αντισηπτικού.

Διαρροϊκά Σύνδρομα

Το καλοκαίρι είναι συχνότερα τα διαρροϊκά σύνδρομα όπως και η γαστρεντερίτιδα (δηλαδή διάρροια που συνοδεύεται από εμέτους) διότι ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες, την ευκολία μετάδοσης και τη χρήση τροφίμων χωρίς καλή συντήρηση. Αίτιο είναι κατά κανόνα πολλά είδη ιών γι αυτό και δεν πρέπει να χορηγούνται αντιβιοτικά. Επειδή ο ασθενής αφυδατώνεται από τη διάρροια χρειάζεται λήψη πολλών υγρών από το στόμα ενώ συγχρόνως πρέπει να αποφεύγονται το γάλα και τα σακχαρούχα αναψυκτικά. Η διατροφή πρέπει να είναι ελαφρά.

Δείτε ποιες άλλες λοιμώξεις καραδοκούν το καλοκαίρι στη gallery που ακολουθεί: