GOSSIP

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος «χρυσώνει» την πριγκίπισσα Σαρλίν για να είναι στο πλευρό του

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος «χρυσώνει» την πριγκίπισσα Σαρλίν για να είναι στο πλευρό του
H πριγκίπισσα Σαρλίν με τον σύζυγό της και τα παιδιά της σε αγώνα ράγκμπι το Σάββατο
Photo by Pascal Le Segretain/SC Pool - Corbis/Getty Images

Η επιστροφή της πριγκίπισσας Σαρλίν στο Μονακό δεν έγινε με το αζημίωτο -  Οι αποκάλυψες κορυφαίων γαλλικών ΜΜΕ 

Η επιστροφή της πριγκίπισσας Σαρλίν στα βασιλικά της καθήκοντα μετά από περισσότερο από ένα χρόνο απουσίας της πυροδότησε τις φήμες ότι πληρώνεται εκατομμύρια δολάρια από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, για να είναι δίπλα του.

Η 44χρονη Σαρλίν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στις 30 Απριλίου στον αγώνα αυτοκινήτων E-Prix στο Μόντε Κάρλο. Συνόδευε τον πρίγκιπα Αλβέρτο και τα επτάχρονα δίδυμά τους, τον πρίγκιπα Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα. Ωστόσο, η αδύναμη εμφάνιση της πυροδότησε για άλλη μια φορά ανησυχίες για τη σωματική και ψυχική της ευεξία.

Μια εβδομάδα αργότερα, αυτή και η οικογένειά της παρακολούθησαν το τουρνουά ράγκμπι Sainte Dévote.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Σαρλίν επέστρεψε από την Αφρική, όπου προσβλήθηκε από λοίμωξη και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για μήνες. Έκτοτε, δεν είχε κάνει κάποια επίσημη εμφάνιση δίπλα στον Αλβέρτο.

Πόσο κοστίζει η εμφάνιση της Σαρλίν δίπλα στον Αλβέρτο;

Κορυφαία γαλλικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το Voici και το Paris Match Belgium ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος για να κρατήσει την 44χρονη πριγκίπισσα Σαρλίν «στο πλευρό του σε δημόσιες εκδηλώσεις» της δίνει 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Αλλά η πριγκίπισσα δεν επέστρεψε χωρίς αντίτιμο» ανέφερε το περιοδικό Voici. «Θα έπρεπε ο σύζυγός της να υπογράψει ένα εξαιρετικά εμπιστευτικό συμβόλαιο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των όρων περιλαμβανόταν και η καταβολή από τον πρίγκιπα Αλβέρτο στην Σαρλίν «12 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως».

Τις αποκαλύψεις αυτές ακολούθησε το αντίπαλο δημοσίευμα Paris Match Belgium, το οποίο γράφει: «Ο ίδιος ο πρίγκιπας Αλβέρτος θα πλήρωνε ένα σεβαστό ποσό στην πριγκίπισσα ώστε να εμφανίζεται στο πλευρό του σε δημόσιες εκδηλώσεις».

Μεταξύ των εκδηλώσεων αυτών στις οποίες η Σαρλίν θα μπορούσε να είναι πλέον υποχρεωμένη να παραβρεθεί βάσει συμβολαίου, είναι το Grand Prix της F1 και τον φιλανθρωπικό χορό των Ρόδων.

Γιατί η Σαρλίν ζήτησε το ποσό αυτό

Το βασιλικό παλάτι του Μόντε Κάρλο αρνείται να συζητήσει συγκεκριμένες οικονομικές ρυθμίσεις, ωστόσο να καταβάλει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες ετησίως για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος θα καταβάλει κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια ευρώ στην Σαρλίν προκειμένου να εμφανίζεται δίπλα του σε εκδηλώσεις

Ωστόσο, οι βασιλείς δεν είναι μισθωτοί, πράγμα που σημαίνει ότι η Σαρλίν θα εξαρτάται από τον Αλβέρτο – ο οποίος είναι δισεκατομμυριούχος – για τα δικά της έξοδα. Όπως δήλωσε μια βασιλική πηγή με έδρα το Μόντε Κάρλο στην Daily Mail: «Φυσικά και η πριγκίπισσα απολαμβάνει τεράστια προνόμια, αλλά τα έτοιμα μετρητά δεν είναι εγγυημένα. Πέρασε πολύ δύσκολους μήνες, οπότε θα ήταν λογικό για τη Σαρλίν να προσπαθήσει να εξασφαλίσει το δικό της εγγυημένο εισόδημα».

Διαβάστε επίσης:

Πριγκίπισσα Σαρλίν: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την επιστροφή από Ελβετία – Σκεπτική και θλιμμένη

Πριγκίπισσα Σαρλίν: Επέστρεψε στο Μονακό μετά από 4 μήνες νοσηλείας στην Ελβετία

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Η Σαρλίν είναι πολύ καλύτερα - Σύντομα επιστρέφει στο Μονακό