ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Diana: Το σπίτι που μεγάλωσε - Έχει 90 δωμάτια και συναγωνίζεται βασιλική κατοικία

Πριγκίπισσα Diana: Το σπίτι που μεγάλωσε - Έχει 90 δωμάτια και συναγωνίζεται βασιλική κατοικία
Έχει 90 δωμάτια είναι 2.225 τετραγωνικά μέτρα, άνηκε πριν στον πατέρα της οικογένειας, Earl John Spencer

Πριγκίπισσα Diana: Ο αδερφός της εξακολουθεί να μένει στο Althorp House

Το παιδικό σπίτι που μεγάλωσε η πριγκίπισσα Diana είναι στο Althorp House στο Northamptonshire, είναι πολυτελέστατο και θυμίζει βασιλική κατοικία.

Έχει 90 δωμάτια είναι 2.225 τετραγωνικά μέτρα, άνηκε πριν στον πατέρα της οικογένειας, Earl John Spencer και εκεί μεγάλωσε η Πριγκίπισσα Diana με τα τρία αδέρφια της. Εκεί βρίσκεται επίσης ένας ναός αφιερωμένος στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το εξωτερικό του Althorp φάνηκε σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram που έκανε ο Charles, ο οποίος έγραψε: «Δροσερός αέρας Ιουλίου, στο @althorphouse». Ο τεράστιος αριθμός των παραθύρων του κτιρίου δίνει μια ένδειξη του μεγέθους του και περιβάλλεται από πράσινους κήπους.

H BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

H πανέμορφη βιβλιοθήκη είναι το δωμάτιο που λατρεύουν οι θαυμαστές της πριγκίπισσας Diana και διαθέτει ξύλινα δάπεδα με τρία μεγάλα χειροποίητα χαλιά, κρεμαστά έργα τέχνης, ατελείωτα ράφια βιβλίων και μια επιλογή από κόκκινες πολυθρόνες και καναπέδες. Υπάρχουν επίσης αρκετοί ανακτορικοί πολυέλαιοι.

H ΣΑΛΑ

Η σάλα διαθέτει μεγάλη σκάλα με έντονο το ξύλινο στοιχείο, πολυέλαιους και πίνακες σε χρυσά πλαίσια που κρέμονται στους τοίχους.

ΤΟ WOOTTON HALL

Το Wootton Hall πήρε το όνομά του από τον καλλιτέχνη John Wootton, του οποίου τα έργα κοσμούν τους τοίχους. Ο χώρος έχει πατώμα-σκακιέρα από ιταλικό μάρμαρο και εκεί έκανε τα μαθήματα χορού της η πριγκίπισσα Diana.

TO YΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού είναι διακοσμημένο με μπλε τοίχους και κόκκινο χαλί με μοτίβα.

ΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΟΑΚ

Το Oak Bedroom είναι το δωμάτιο όπου ο John Spencer, παντρεύτηκε κρυφά την Georgianna Poyntz. Το 1934, ο Sir Winston Churchill έμεινε επίσης στο Oak Bedroom ενώ έκανε έρευνα για το βιβλίο του για τον Δούκα του Marlborough. O χώρος έχει ένα κρεβάτι από ξύλο βελανιδιάς και κεντημένα ‘S’ στις κουρτίνες που αντιπροσωπεύουν το επώνυμο Spencer.

ΤΟ MARLBOROUGH ROOM

Στο δωμάτιο Marlborough γινόντουσαν τα επίσημα γεύματα και χωράει μέχρι 42 καλεσμένους.

GREAT ROOM

Το Great Room χρησιμοποιήθηκε από τον 2ο Λόρδο Spencer, George John, για πολιτικές συναντήσεις, αλλά τώρα χρησιμοποιείται ως οικογενειακή τραπεζαρία και χώρος για επαγγελματικά συνέδρια.

ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

Ένα από τα πολλά σαλόνια του σπιτιού διαθέτει κόκκινους τοίχους με κλασσικά χαλιά. Υπάρχει ένας κρεμ φλοράλ καναπές και ένας πράσινος, καθώς και ένα ξύλινο γραφείο .