ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Καζάκος: Ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί - Συνάδελφοι και φίλοι του θυμούνται στιγμές μαζί του

Κώστας Καζάκος: Ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί - Συνάδελφοι και φίλοι του θυμούνται στιγμές μαζί του
Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο από τον θάνατο του Κώστα Καζάκου
INTIME

Κώστας Καζάκος: Ο Μάκης Δελαπόρτας, η Αιμιλία Υψηλάντη και η Ελισάβετ Μουτάφη μίλησαν για τις στιγμές που έζησαν μαζί με τον ηθοποιό

Η είδηση του θανάτου του Κώστα Καζάκου έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο. Φίλοι και συνάδελφοί του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο εξαιρετικός ηθοποιός δεν είναι πια εν ζωή.

Ο Μάκης Δελαπόρτας, η Αιμιλία Υψηλάντη και η Ελισάβετ Μουτάφη μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για τις στιγμές που έζησαν μαζί με τον Καζάκο.

Ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Κώστα Καζάκο για τη συγγραφή της βιογραφίας της συζύγου του Τζένης Καρέζη, είπε:

«Για μένα όλες αυτές οι συναντήσεις μας, όλες οι επαφές που είχα μαζί του, ήταν μαθήματα ζωής. Ήταν ένας βαθιά γοητευτικός άνθρωπος, δοσμένος ολόψυχα στο θέατρο και με μία αγάπη στους νέους ανθρώπους, γιατί ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Εκείνο που θυμάμαι πάντα ήταν η πρώτη γνωριμία με την Τζένη Καρέζη και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ότι όλα ξεκίνησαν από μία παρτίδα τάβλι»

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη ερωτεύθηκαν παράφορα στα γυρίσματα της πολεμικής ταινίας «Κονσέρτο για πολυβόλα» παίζοντας μια παρτίδα τάβλι στο διάλλειμα των γυρισμάτων.

Συγκινημένη η Ελισάβετ Μουτάφη, η οποία συνεργάστηκε με τον ηθοποιό στη σειρά «Βέρα στο Δεξί» είπε χαρακτηριστικά: «Θα μιλήσω για τον άνθρωπο Κώστα Καζάκο. Τον φώναζα πατέρα από τότε που παίζαμε μαζί στην σειρά. Η σχέση μας ήταν τόσο ζεστή… Ήταν τόσο γλυκός, δοτικός, τόσο μεγάλος δάσκαλος για μένα. Ήταν δεύτερος πατέρας για μένα. Η δύναμη που είχε μέσα και έξω του φάνηκε από τον τρόπο ζωής του»

Τέλος η Αιμιλία Υψηλάντη, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Κώστα Καζάκο στο θέατρο τόνισε ότι «Ήταν σημαντικός άνθρωπος και ηθοποιός. Σηματοδότησε την πορεία του θεάτρου τα τελευταία χρόνια. Ήταν ένας εκπληκτικός συνάδελφος και συνεργάτης που λογάριαζε πολύ τον συνάδελφό του. Είναι σημαντικό που αφήνει μία κληρονομιά στα παιδιά, και σκηνικού ήθους, αλλά και της τέχνης της δουλειάς μας. Αυτοί οι παλιοί κώδικες που γνώριζε τόσο πολύ καλά ήταν ένα μάθημα όταν έπαιζε στην σκηνή».