GOSSIP

Φ. Αθερίδου: «Ναυάγιο» η βάφτιση του γιου της σε πισίνα - Εχει καθαιρεθεί ο ιερέας!

Φ. Αθερίδου: «Ναυάγιο» η βάφτιση του γιου της σε πισίνα - Εχει καθαιρεθεί ο ιερέας!

Ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με τον ιερέα που τέλεσε το μυστήριο της βάφτισης του γιου της Φωτεινής Αθερίδου

Αντιδράσεις για τη βάφτιση του γιου της Φωτεινής Αθερίδου και του Κωνσταντίνου Μαγκλάρα σε πισίνα σε κτήμα στα Μεσόγεια τον προηγούμενο μήνα έχουν ξεσπάσει μετά την είδηση ότι ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο της βάφτισης του μικρού Θοδωρή έχει καθαιρεθεί από την Ιερά Σύνοδο.

Μάλιστα από ότι φαίνεται ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ακυρώσει το μυστήριο.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απέστειλε σχετική ανακοίνωση για το θέμα στο κτήμα στο οποίο τελέστηκε η βάφτιση του εγγονού του Θοδωρή Αθερίδη με τους γονείς του παιδιού να αναμένουν τις εξελίξεις.

Η ανακοινώση μιλάει για ασέβεια και γελοιοποίηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως, καθώς σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το παιδί βαπτίστηκε μέσα σε πισίνα φορώντας το μαγιό του.

Ο Μητροπολίτης σκέφτεται ακόμα και να βάλει λουκέτο στον ιδιωτικό ναό που υπάρχει μέσα στο εν λόγω κτήμα, που κάθε εβδομάδα τελεί γάμους και βαπτίσεις, ενώ καλεί τους ιδιοκτήτες του κτήματος να απαντήσουν στη Μητρόπολη άμεσα.

Το θέμα που έχει προκύψει με τον ιερέα που τέλεσε το εν λόγω μυστήριο είναι αρκετά σοβαρό, και ο ίδιος, μίλησε στην εκπομπή Tlive την Δευτέρα λέγοντας συγκεκριμένα πως έλαβε ευλογία από τον γέροντά του προκειμένου να προχωρήσει στην τέλεση του μυστηρίου.

«Την οικογένεια τη γνωρίζω χρόνια. Ο παππούς, ο Θοδωρής Αθερίδης, είναι πάρα πολύ πιστός άνθρωπος και μάλιστα είχε και σοβαρή πνευματική μορφή. Παρόλα αυτά με πλησίασαν και με ρώτησαν αν μπορούν να κάνουν τη βάφτιση, γιατί το εγγονάκι του είναι μεγάλο. Το σκέφτηκα, πήρα την ευλογία από τον γέροντά μου και προέβην σε αυτή την πράξη», ανέφερε ο ιερέας Τιμόθεος.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας από το 2015 έχει καθαιρεθεί με απόφαση της ιεράς Συνόδου, επομένως τα μυστήρια που έχει τελέσει από τότε θεωρούνται άκυρα.

Μεταξύ των ζευγαριών που έχει παντρέψει ο ιερέας Τιμόθεος, όπως είπε ο ίδιος είναι πολλοί διάσημοι Έλληνες όπως ο Κώστας Καζάκος (υιός), η Ελλη Κοκκίνου, η Ευγενία Μανωλίδου με τον Αδωνη Γεωργιάδη, ο Κώστας Γιαννακόπουλος με τη Φαίη Ξυλά και κουμπάρο τον Λάκη Λαζόπουλο, ο Γιώργος Λεμπέσης, ο Γιώργο Λιάγκας με τη Φαίη Σκορδά.

Έχει βαπτίσει επίσης παιδιά αρκετών επωνύμων, όπως της Ελένης Μενεγάκη, της Ελλης Κοκκίνου, του Θάνου Πετρέλη, του Τάκη Φύσσα.

Η Μητρόπολη Γλύφάδας είχε εκδώσει τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωση σχετικά με τη βάπτιση που είχε τελέσει ο συγκεκριμένος ιερέας στις 2 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Γλυφάδας.

«Η Ιερά Μητρόπολη επληροφορήθη ότι στις 2 Σεπτεμβρίου κάποιος που παρίστανε τον ιερέα πραγματοποίησε δήθεν βάπτιση στη θάλασσα στο κέντρο της Γλυφάδας. Επιθυμούμε λοιπόν να πληροφορήσουμε τους γονείς του παιδιού, τους οποίους δεν γνωρίζουμε, οτι η βάπτιση αυτή είναι άκυρος και το παιδί παραμένει αβάπτιστο διότι αυτός που ενεφανίσθη ως ιερέας έχει καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο για πολύ σοβαρούς λόγους. Ως εκ τούτου δεν έχει δυνατότητα να ενεργεί μυστήρια, έστω και αν ισχυρίζεται οτι ανήκει σε οποιαδήποτε παλαιοημερολογίτικη παραφυάδα. Κατόπιν τουτων το παιδί πρέπει να βαπτιστεί από κανονικό ιερέα».