ΚΟΣΜΟΣ

Στη… φόρα τα άδυτα του Twitter: Διέρρευσε μέρος του κώδικα στο διαδίκτυο

Στη… φόρα τα άδυτα του Twitter: Διέρρευσε μέρος του κώδικα στο διαδίκτυο
AP Photo

Μέρος του κώδικα του Twitter διέρρευσε στο διαδίκτυο, με την εταιρεία του Έλον Μασκ να προχωρά σε δικαστήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ένα τμήμα του κώδικα του Twitter έχει διαρρεύσει στην ιστοσελίδα Github, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση αλλά και δικαστικές κινήσεις από πλευράς του Έλον Μασκ. Πληροφορίες αναφέρουν πως το τμήμα του κώδικα που έχει διαρρεύσει είναι αυτό πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία της πλατφόρμας και τα εσωτερικά εργαλεία για τη συντήρησή της.

Το Twitter έχει ήδη προσφύγει σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, κατά της Github, ιστοσελίδα που φιλοξενεί τον κώδικα χιλιάδων προγραμμάτων. Το Github, μάλιστα, ανήκει στη Microsoft και μετά από σχετικό αίτημα του Twitter έχει αποσύρει τον επίμαχο κώδικα.

Το τμήμα του κώδικα είχε ανέβει από έναν χρήστη με nickname: FreeSpeechEnthusiast, κάνοντας επί της ουσίας μια ειρωνική αναφορά στον Έλον Μασκ ο οποίος δηλώνει απόλυτος υπέρμαχος του ελεύθερου λόγου.

Παραμένει, πάντως, άγνωστο το πόσο έχει διαδοθεί ο κώδικας του Twitter πριν αφαιρεθεί από το Github. Σε κάθε περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσει σε χέρια χάκερ που θα προσπαθήσουν να βρουν το κενό ασφαλείας σε αυτόν και να το εκμεταλλευτούν.