GOSSIP

Μπέττυ Μαγγίρα: Η απόφαση της να πάει από το Open στον ΑΝΤ1

Μπέττυ Μαγγίρα: Η απόφαση της να πάει από το Open στον ΑΝΤ1

Μπέττυ Μαγγίρα: Λίγο πριν την πρεμιέρα της, η παρουσιάστρια παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη

Η Μπέττυ Μαγγίρα και η ομάδα της, ετοιμάζονται για την πρεμιέρα του «I love Σου Κου» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. Λίγο πριν την πρεμιέρα της, η παρουσιάστρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και μίλησε για την απόφασή της να αποχωρήσει από το Open Tv, για τη συνεργασία της με τον ANT1, αλλά τον ρόλο της ως μητέρα αλλά και ως σύζυγος.

Τι είδους δέλεαρ είχε αυτή η πρόταση ώστε να την αποδεχτείς;

Ο ΑΝΤ1 έχει χτίσει το κοινό του εδώ και πολλά χρόνια, είναι από τους πρώτους ιδιωτικούς σταθμούς της χώρας. Είναι ένα μεγάλο κανάλι, οπότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι άνθρωποι που μου έκαναν την πρόταση και τα όσα συζητήσαμε μου άρεσαν πολύ και, έπειτα από ώριμη σκέψη, πήρα την απόφαση να αλλάξω τηλεοπτική στέγη.

Μεγαλύτερος σταθμός, μεγαλύτερες απαιτήσεις, μεγαλύτερος ανταγωνισμός; Όλα μεγαλύτερα;

Εννοείται! Και μεγαλύτερο στοίχημα αν σκεφτούμε ότι ο ΑΝΤ1 δεν είχε ψυχαγωγική εκπομπή στη συγκεκριμένη ζώνη τα τελευταία χρόνια. Επομένως, είναι σα να ξεκινάω από το μηδέν και να χτίζω κάτι από την αρχή. Το βλέπω σαν γόνιμο έδαφος και αν πετύχει η εκπομπή, θα νιώσω διπλή χαρά, την χαρά για μία καλή εκπομπή που έβαλε έναν νέο σπόρο.

Τι εκπομπή θέλεις να κάνεις;

Θέλω να κάνω μία χαρούμενη εκπομπή. Να τη βλέπει ο τηλεθεατής και να χαίρεται, γιατί το Σαββατοκύριακο όλοι θέλουμε να χαλαρώσουμε, να περάσουμε καλά. Δεν θέλουμε να προβληματιστούμε, αντίθετα μάλλον προτιμάμε να ξεχάσουμε για λίγο όλα σε περάσαμε ή παρακολουθήσαμε μέσα στην εβδομάδα, τις δυσκολίες, την ρουτίνα και την καθημερινότητά μας.

Και η ενίοτε δύσκολη επικαιρότητα;

Η επικαιρότητα θα υπάρχει σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της εκπομπής, κυρίως αν προκύπτει κάτι έκτακτο και τόσο δυνατό που δεν θα μπορεί να του γυρίσεις την πλάτη, κάτι που θα απαιτεί άμεση ενημέρωση. Ωστόσο, σε μία τέτοια επικαιρότητα, θα αφήνουμε το σχόλιό μας ως άνθρωποι και πολίτες και μέχρι εκεί. Δεν θα αναλύουμε ούτε θα επεκτεινόμαστε σε πεδία τα οποία δεν είμαστε ειδικοί ή αρμόδιοι.

Γιατί πιστεύεις πως δέχτηκες τόσο πολλές ερωτήσεις για την ομάδα σου στο Open TV και το ποιοι θα σε ακολουθήσουν στον ΑΝΤ1;

Γιατί θεωρήθηκε ότι με πίεσαν αλλάξω την ομάδα μου και γι’ αυτό έφυγα από το Open TV κάτι που δε συνέβη και φυσικά δεν ισχύει.

Αν μπορούσες, θα είχες την ομάδα σου μαζί σου;

Είμαι πιστός άνθρωπος, πιστεύω στις ομάδες. Είμαστε μία δυνατή ομάδα. Αν ήταν ίδια η εκπομπή και απλώς μεταφερόταν, πιθανότατα θα έμενε ίδια η ομάδα. Ωστόσο μιλάμε για ένα άλλο κανάλι, μια άλλη τηλεοπτική ζώνη και εν τέλει, μία ολοκαίνουργια εκπομπή.

Πόσο κανονική μαμά είσαι;

Πιστεύω πως είμαι όσο πρέπει σχεδόν σε όλα, εκτός από την κουζίνα. Δεν είμαι μαμά που μαγειρεύει συνεχώς, που φτιάχνει τα πάντα. Κατά καιρούς, κάνω κεκάκια ή τυροπιτάκια, αλλά δεν είμαι πάνω από μία κουζίνα κάθε μέρα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν απολαμβάνω την κουζίνα και τη μαγειρική. Σε όλα τ’ άλλα όμως τρέχω, σε ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητές τους και την βοήθεια στα μαθήματά τους, στο να είμαι αυστηρή και να βάλω όριο όπου χρειάζεται, στο να τις ακούσω… Είμαι εκεί.

Το ότι κι εσύ και ο σύζυγός σου, Δημήτρης Μάζης, έχετε αναγνωρισιμότητα, ο καθένας στο χώρο του, έχει επηρεάσει τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών ή και τα ίδια τα παιδιά;

Όχι. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Μπορεί να πουν ότι κάποια συμμαθήτρια τους με αναγνώρισε ή με είδε στην τηλεόραση, αλλά μέχρι εκεί.

Οι ίδιες οι κόρες σου το έχουν αντιληφθεί;

Σίγουρα χαίρονται για εμένα, βλέπουν την τηλεόραση και το θέατρο σαν μαγικό κόσμο γιατί της έχω πάρει μαζί μου και σε θέατρο και σε πλατό, όταν δεν είχαν σχολείο, για να δουν τι γίνεται σε κάθε χώρο. Δεν ξέρω όμως σε ποιο βαθμό και πώς αντιλαμβάνονται την όποια αναγνωρισιμότητα, καθώς για εκείνες είμαι απλά η μαμά τους.

Τις προσγειώνω, τους εξηγώ ότι είναι μία δουλειά όπως όλες οι άλλες, απλώς ο άνθρωπος που την κάνει γίνεται λίγο πιο γνωστός. Ίσως να τους φαίνεται πολύ γυαλιστερό όλο αυτό από την άλλη ξέρουν ότι έχει πολύ άγχος και κούραση, οπότε παράλληλα το απομυθοποιούν.

Νομίζω πως είναι και οι δύο μικρές ακόμη για να καταλάβουν πραγματικά πόση δουλειά κρύβεται πίσω από το γυαλιστερό, αλλά σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν και άλλες διαστάσεις. Τους είχε κάνει εντύπωση, για παράδειγμα, όταν μετά από παραστάσεις του «Mamma Mia» μας ζητούσαν αυτόγραφο. Τους εξήγησα ότι είναι μέρος της δουλειάς και δίνει χαρά στους θεατές, αλλά δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μας.

Έχεις έναν πολυετή και συμπαγή γάμο. Ποια είναι τα θεμέλια στα οποία βασίζεται;

Η σωστή επικοινωνία αυτό και μόνο. Ωστόσο το να μπορείς να επικοινωνήσεις και να συνεννοείσαι σωστά με τον άνθρωπο σου Δεν είναι τόσο απλό. Προσωπικά, μου αρέσει να είμαι ανοιχτή και να λέω την αλήθεια, δεν αφήνω ποτέ πράγματα κάτω από το χαλί.

Δεν θα προσπεράσω κάτι που μπορεί να επηρεάσει την σχέση μου με τον Δημήτρη, θα μιλήσω. Θα βρω όμως τον κατάλληλο τρόπο για να εκφράσω αυτό που δεν μου άρεσε η με ενόχλησε.

Πιστεύω πως πρέπει να το γνωρίζει. Αυτό που βλέπω γύρω μου είναι ότι τα ζευγάρια δεν μιλούν, είτε γιατί φαντάζονται πως ο άλλος καταλαβαίνει τα πάντα από μόνος του είτε γιατί φοβούνται μήπως χαλάσει η σχέση τους. Για μένα, αυτή η στάση κάνει τα πράγματα χειρότερα. Θέλω να γνωρίζει ο σύντροφος μου τι μου συμβαίνει, τι μπορεί να με ενοχλήσει και γιατί.