GOSSIP

Χωμενίδης: «Μέχρι τα 40 πιστεύαμε ότι μια μέρα χωρίς σεξ, είναι χαμένη μέρα»

Χωμενίδης: «Μέχρι τα 40 πιστεύαμε ότι μια μέρα χωρίς σεξ, είναι χαμένη μέρα»

Ο Χρήστος Χωμενίδης, αποκαλύπτει τρυφερές στιγμές της ζωής του σε ένα βιωματικό μίνι-διήγημα.

Η πρώτη φορά που τόλμησε να εξερευνήσει την ερωτική του φύση, η εφηβεία που κύλησε μαρτυρικά αναζητώντας την στενή επαφή με το αντίθετο φύλλο, αναμνήσεις για περιστατικά που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην προσωπικότητα ενός παθιασμένου νέου για ζωή σε μια κοινωνία που είχε την έντονη τάση να απαγορεύει και να αποκηρύσσει…

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, Χρήστος Χωμενίδης, τόλμησε να ανοίξει την πιο γερά κλειδωμένη «θυρίδα» που έχουμε όλοι μέσα μας. Εκεί που φυλάσσονται οι πρώτες απόπειρες, οι πρώτες αποτυχίες, οι μικρές κατακτήσεις, τα ηθικά παραπτώματα και οι «σκοτεινές» σκέψεις που σχεδόν αρρωστημένα καταλάμβαναν το σώμα και ωθούσαν σε παράτολμες πράξεις που κανείς τελικά δεν τολμούσε να συζητήσει με κανέναν… για όλη του την ζωή.

«Θα είμαι βαθύτατα ισοβίως ευγνώμων στην νταντά μου», περιέγραψε ο Χρήστος Χωμενίδης, «γιατί όταν της ρίχτηκα ερωτικά, με απέκρουσε επίμονα αλλά τρυφερά. Με επανάφερε στην πρέπουσα απόσταση ασφαλείας. Δεν με μαρτύρησε στους γονείς μου, ούτε σε μένα τον ίδιο δεν άνοιξε ποτέ κουβέντα σχετικά με την παρεκτροπή μου. Ποιος ξέρει πως και πόσο θα με τραυμάτιζε, μια άλλη συμπεριφορά…»

Η βιωματική περιγραφή του Χρήστου Χωμενίδη, συγκίνησε τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, στην συνεστίαση όπου κλήθηκε να συμμετάσχει ως επίσημος ομιλητής, με θέμα «Μια ερωτική αφύπνιση την δεκαετία του ‘80».

Στην αίθουσα του ξενοδοχείου St. George Lykabettus, αναβίωσαν στιγμές από τις τολμηρές απόπειρες του συγγραφέα να εξερευνήσει την απαγορευμένη υπόσταση του «έρωτα» που οι νέοι της δεκαετίας του ’80 αναζητούσαν κρυφά, ακόμη και συνωμοτικά πολλές φορές, σε αντίθεση με την απόλυτη ελευθερία που επικρατεί σήμερα. Και περιγράφει καταστάσεις που οδηγούσαν τους «στερημένους» νέους σε συμπεράσματα όπως ότι «μέχρι τα 40 τους θεωρούσαν πως μια μέρα χωρίς σεξ, ήταν μια χαμένη μέρα»…

Παρακολουθήστε ολόκληρη την διήγηση του Χρήστου Χωμενίδη:

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, Αναστάσιος Μπάλλας, σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά μιας υπερσύγχρονης θερμοκοιτίδας για τις ανάγκες του Μαιευτηρίου «Αλεξάνδρα».

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών ανέφερε:

«Ο ροταριανός όμιλος Αθηνών, έχει μπει πλέον σε τροχιά εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Εδώ και λίγες ημέρες, ακόμη και απλοί επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας, https://www.rotary-athinai.org μπορούν να ενημερώνονται για το φιλανθρωπικό μας έργο να και καταθέτουν on line ό,τι ποσό επιθυμούν για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων που έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας…»