GOSSIP

Βασίλης Καρράς: Χάρισε τρία κειμήλια σε αγαπημένο του μουσείο - Το ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε

Βασίλης Καρράς: Χάρισε τρία κειμήλια σε αγαπημένο του μουσείο - Το ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε

Βασίλης Καρράς: Ατελείωτο το μεγαλείο του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν, βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο

Ο Κώστας Μαυρίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανε μία ανάρτηση στο facebook για να τιμήσει την προσφορά του Βασίλη Καρρά προς την ιστορία του νησιού.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε μία ανθρώπινη στιγμή του Βασίλη Καρρά σε ένα από τα πέρασμα του από την Αλόννησο αποκάλυψε ο ιδρυτής του μουσείου του νησιού για να τιμήσει την προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και τη μνήμη του ως καλού φίλου και πατριώτη.

«Το είχα χρέος προς τη μνήμη του Βασίλη Καρρά διότι μας είχε συγκινήσει με το ενδιαφέρον του να ενισχύσει το μουσείο μας. Δεν ήθελε να αποκαλύψουμε τίποτα όσο ήταν εν ζωή και αυτό το εκτιμήσαμε ακόμα περισσότερο. Τώρα όμως το έχουμε χρέος. Πρέπει να ξέρουν οι Αλοννησιώτες και όλος ο κόσμος ποιος μας βοήθησε για να αποκτήσει το μουσείο μας τρία σπάνια κειμήλια», είπε ο Κώστας Μαυρίκης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μαυρίκη από τριετία είχαν βρεθεί τρία σπάνια καρυοφύλλια από την εποχή της Επανάστασης του 1821 τα οποία σύμφωνα με ειδικούς εκτιμητές από τα χειροποίητα σκαλίσματα τους είχαν στοιχεία που βεβαίωναν την προέλευση τους από νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανότατα της Αλοννήσου.

Τα καρυοφύλλια βρέθηκαν στην κατοχή γνωστού συλλέκτη που εδρεύει στην Σκιάθο. Μετά την εκτίμηση και τη συμφωνία του αντιτίμου ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Αλοννήσου ξεκίνησε εκστρατεία αλλά και έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα για το ποσό που απαιτούνταν για την αγορά τους. Κάπου εκεί έγινε η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά ο οποίος μάλιστα είχε και ο ίδιος αδυναμία στη συλλογή σπάνιων αντικειμένων καθώς είχε δημιουργήσει λαογραφικό μουσείο στο κτήμα του.

Τον Ιούλιο του 2021 ένα πολυτελές σκάφος γνωστού φίλου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μανιταριών έδεσε στη Στενή Βάλα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Βασίλης Καρράς ο οποίος πήγαινε συχνά στο νησί και είχε αναπτύξει φιλίες. Όταν έμαθε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο τραγουδιστής προσέφερε δίχως σκέψη και τη δική του οικονομική βοήθεια.

Η ανάρτηση στο facebook και το ιδιόχειρο σημείωμα: