GOSSIP

Κλέλια Ρένεση: Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ που την έστειλε στο νοσοκομείο

Κλέλια Ρένεση: Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ που την έστειλε στο νοσοκομείο

Σε ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της στο instagram, η Κλέλια Ρένεση δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς αλλά και να το τονίσει πόσο σημαντικό είναι «να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων».

Έξι μήνες μετά το έγκαυμα που υπέστη στη Γαύδο, η Κλέλια Ρένεση ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram για τη νέα περιπέτεια της υγείας της που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή. Η ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αναφυλακτικό σοκ και μετά από άμεση αγωγή ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Σε ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς αλλά και να το τονίσει πόσο σημαντικό είναι «να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων».

Στην περίπτωση της Κλέλιας Ρένεση, η άμεση αντίδραση του προσωπικού στο Λαϊκό νοσοκομείο τής έσωσε τη ζωή, όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της για την αναφυλαξία.

Η αναφυλαξία είναι μια δυνητικά θανατηφόρος κατάσταση που χρήζει άμεσης και σωστής αντιμετώπισης. Η συχνότητα της έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες. Είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση της αναφυλαξίας για να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία. Πολύ συχνά είναι δύσκολη η διάκριση της από άλλες καταστάσεις γιατί εκδηλώνεται με ποικίλα συμπτώματα. Αναφυλαξία είναι η σοβαρή αλλεργική αντίδραση αιφνίδιας έναρξης που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.