GOSSIP

Κέιτ Μίντλετον: Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον καρκίνο της πριγκίπισσας

Κέιτ Μίντλετον: Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον καρκίνο της πριγκίπισσας
AP

Η Κέιτ Μίντλετον μίλησε για δύο λεπτά και 16 δευτερόλεπτα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Συγκλόνισε η εξομολόγηση της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο έπειτα από την μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη και έχει ξεκινήσει ήδη χημιοθεραπείες.

Η ίδια καθισμένη σε ένα παγκάκι και φορώντας ένα λευκό πουλόβερ με μαύρες ρίγες, η Κέιτ μίλησε για δύο λεπτά και 16 δευτερόλεπτα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Τι δεν γνωρίζουμε όμως μέχρι τώρα για την υγεία της Κέιτ;

Το παλάτι άφησε αναπάντητες τέσσερις λεπτομέρειες για την κατάστασή της.

Τι είδους καρκίνο έχει η πριγκίπισσα;

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει πει τι είδους καρκίνο έχει. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο όπως όλοι μας».

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία;

Η πριγκίπισσα Κέιτ είπε ότι η ιατρική της ομάδα της συμβούλευσε να υποβληθεί σε «προληπτική χημειοθεραπεία» και ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας. Η χημειοθεραπεία είναι ένας γενικός όρος για τη φαρμακευτική αγωγή που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα – μπορεί να χορηγηθεί με σταγόνες ή σε μορφή χαπιού. Ο καθηγητής Άντριου Μπεγκς, σύμβουλος χειρουργός του παχέος εντέρου, είπε: «Η προληπτική χημειοθεραπεία μετά την επέμβαση χορηγείται για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον».

Πώς βρήκαν οι γιατροί τον καρκίνο;

Μετά τη χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο, η οποία σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον ήταν επιτυχής, οι γιατροί έκαναν εξετάσεις που αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Συνήθως, ο ιστός που αφαιρείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στέλνεται σε εργαστήριο για ανάλυση και για να δει ποια κύτταρα υπάρχουν εκεί.

Λαμβάνει θεραπεία ιδιωτικά ή σε κλινική;

Η αρχική επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον έγινε στην ιδιωτική Κλινική του Λονδίνου. Το Παλάτι όμως δεν σχολίασε πού λαμβάνει τώρα φροντίδα. Στο μήνυμά της, η Κέιτ ευχαρίστησε τη «φανταστική ιατρική ομάδα» όπως την περιέγραψε που την περιέθαλψε.