ΚΟΣΜΟΣ

Los Angeles Times: Μην κατηγορείτε το κοινό για τα σχόλια προς την Κέιτ - Κατηγορήστε το παλάτι

Los Angeles Times: Μην κατηγορείτε το κοινό για τα σχόλια προς την Κέιτ - Κατηγορήστε το παλάτι
(Photo by Chris Jackson/Getty Images For Buckingham Palace)

Η είδηση ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο - Λίγες ώρες μετά οι ειδικοί σε θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας κατηγορούν το παλάτι για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα 

Μετά από εβδομάδες εικασιών και θεωριών συνωμοσίας για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον και την επακόλουθη πολύμηνη απουσία της από τα φώτα της δημοσιότητας, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (22/3) ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια θεραπείας για τον καρκίνο που βρέθηκε κατά τη διάρκεια μετεγχειρητικών εξετάσεων.

«Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας», είπε η Κέιτ, 42 ετών, σε ένα βίντεο που γυρίστηκε την Τετάρτη στο Ουίνδσορ από το BBC Studios.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου».

Όπως επισημαίνει η Los Angeles Times η φύση του καρκίνου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά η Κέιτ ξεκίνησε χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου και λέει ότι «είναι καλά και αισθάνεται πιο δυνατή κάθε μέρα».

Υπό το φως αυτών των τελευταίων εξελίξεων, η Βρετανίδα συγγραφέας Meredith Blake και η αρθρογράφος Mary McNamara αναφέρθηκαν στην μανία που περιβάλλει την απουσία της πριγκίπισσας από τη δημόσια θέα και τον χειρισμό του ελέγχου των μέσων ενημέρωσης από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Mary McNamara: Το θέμα με τις θεωρίες συνωμοσίας είναι ότι μπορεί να είναι διασκεδαστικές όταν είναι θεωρίες, αλλά είναι πάντα άσχημο όταν αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο.

Μαζί με τις πραγματικά τραγικές θεωρίες ότι η πριγκίπισσα ήταν νεκρή ή σε κώμα ή την ιδέα ότι ο γάμος των Ουαλών περνάει κρίση, πολλοί υποψιάστηκαν ότι η πολύμηνη ανάρρωση της Κέιτ από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση έδειχνε κάτι πιο σοβαρό, όπως ότι πάσχει από καρκίνο. . Κάτι που αποδεικνύεται ότι ισχύει.

Ελπίζω ότι όποια μορφή καρκίνου κι αν έχει, τη βρήκαν νωρίς και ότι όντως ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία. Προσεύχομαι γι' αυτήν, ως ασθενής και ως μητέρα τριών μικρών παιδιών.

Με τον Βασιλιά Κάρολο Γ' να υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για μια άγνωστη μορφή καρκίνου, υποθέτω ότι μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν ήθελε να κάνει την ανακοίνωση νωρίτερα - δύο διαγνώσεις καρκίνου είναι πολλές για κάθε οικογένεια (...).

Ωστόσο, η Κέιτ δεν ευθύνεται για όσα συμβαίνουν γύρω της αλλά κατά τη γνώμη μου υπεύθυνη γι΄αυτό το χάος είναι αυτοί που ελέγχουν τη βασιλική συσκευή επικοινωνίας.

Και ενώ θα ήταν εύκολο να κατηγορήσει κανείς το Διαδίκτυο το παλάτι θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα. Αφού... ταΐζονταν τα ΜΜΕ με την εικόνα μιας πάντα χαμογελαστής, με τέλειο στυλ πριγκίπισσας για χρόνια, το κοινό αναπόφευκτα θα αμφισβητούσε την παρατεταμένη απουσία της.

Meredith Blake: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η βασιλική οικογένεια απέτυχε να προστατεύσει την Κέιτ σε πολλά επίπεδα.

Τα μηνύματα ήταν καταστροφικά από την πρώτη ημέρα. Αν υπάρχει κάτι που κέρδισε η Κέιτ μετά από δεκαετίες αταλάντευτης τελειότητας μπροστά στον αδυσώπητο έλεγχο, χρόνια κάτω από τεράστια πίεση, είναι το δικαίωμα σε λίγους μήνες μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κοινού.

Νομίζω ότι όλη αυτή η καταστροφή έδειξε ότι η ομάδα επικοινωνίας του παλατιού δεν είναι κατάλληλη για τη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας της βασιλικής οικογένειας σε μια εποχή που οι θεωρίες συνωμοσίας απογειώνονται με αστραπιαία ταχύτητα. Τούτου λεχθέντος, δεν είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να είχαν κάνει διαφορετικά.