GOSSIP

Θοδωρής Κατσαφάδος για τον Μάρτυρα Κατηγορίας: «Παίζω ενώ ξέρω ότι δεν με θέλουν»

Θοδωρής Κατσαφάδος για τον Μάρτυρα Κατηγορίας: «Παίζω ενώ ξέρω ότι δεν με θέλουν»

«Αυτό είναι πάρα πολύ δυσάρεστο, πάρα πολύ τοξικό και πάρα πολύ βασανιστικό για μένα», τονίζει ο ηθοποιός

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε από καρδιάς για το σοκ που υπέστη όταν ενημερώθηκε πως δεν θα συνεχίσει στην παράσταση που συμμετέχει αυτή τη χρονιά.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κατσαφάδος σημείωσε πως «όσον αφορά τα θεατρικά μου πλάνα, θα παίζω μέχρι την Κυριακή των Βαϊων στον «Μάρτυρα κατηγορίας» και τελειώνω. Μετά συζητάω για να δούμε τι θα γίνει. Δεν θα είμαι στην επανάληψη αυτής της δουλειάς, τον χειμώνα. Ήταν μια άτυχη στιγμή στα επαγγελματικά μου τα θεατρικά, εύχομαι να μην μου ξανασυμβεί. Δεν μου έχει ξανασυμβεί και ομολογώ πως με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ αυτή η έκβαση των πραγμάτων. Τι να κάνουμε, όμως, συμβαίνουν και αυτά».

«Να σας πω κάτι για να το ξεκαθαρίσουμε. Όταν γίνεται επανάληψη μιας παράστασης για την επόμενη χρονιά, έχουν απόλυτο δικαίωμα οι συντελεστές, ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης, να συνεχίσει και με άλλη διανομή. Σε έναν ρόλο, σε δύο ρόλους ή σε τρεις ρόλους και χωρίς να πουν και τον λόγο. Έχουν απόλυτο δικαίωμα. Οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων είναι μέχρι την Κυριακή των Βαϊων. Από εκεί και πέρα «θέλουμε να συνεχίσουμε αλλά δεν θα αλλάξουμε αυτό και αυτό στους ρόλους». Εμένα μου έχει συμβεί αυτό πριν από πολλά χρόνια, 40 και χρόνια, όταν ο Κατράκης ξεκίνησε να ανεβάσει το Da έπαιζε τον ρόλο τους πρώτους μήνες ο Μίμης Χρυσομάλλης και μετά ήθελε να φύγει, να πάει να παίξει στον Κούρκουλο, έτσι βρέθηκα εγώ για δυόμιση χρόνια να παίζω με τον Κατράκη στο Da».

«Αυτά συμβαίνουν. Εκείνο που έγινε ανάποδα, ας το πούμε λάθος, εδώ στην περίπτωση μου είναι ότι θα έπρεπε οι συντελεστές να καθίσουν πρώτα να σκεφτούν αν θέλουν να συνεχίσουν με την ίδια διανομή και μετά να μας ανακοινωθεί. Εδώ όμως δεν έγινε αυτό. Εδώ την περίοδο των εορτών μας συγκέντρωσαν και μας είπαν, σε όλο τον θίασο, ότι πάμε καλά και θα συνεχίσουμε και του χρόνου όλοι μαζί. Είμαστε χαρούμενοι και Ιανουάριο – Φεβρουάριο πορευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και του χρόνου μαζί και μάλιστα συζητούσαμε για την αλλαγή χώρου. Χάρηκα τόσο πολύ που σαφώς ακύρωσα κάποιες προτάσεις που είχα για του χρόνου, είπα «όχι θα παραμείνω εκεί» και έβγαινα σε συνεντεύξεις να λέω ότι θα είμαι του χρόνου εκεί. Ξαφνικά όμως, μέσα Φεβρουαρίου, μου ανακοινώνουν ότι «εσύ δεν θα συνεχίσεις να είσαι».

«Ο λόγος δεν εξηγήθηκε, ξεκάθαρα, ποτέ. Έτσι απλά. Αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ, ξαφνικά «δεν θα είσαι». Μάλιστα ο σκηνοθέτης μου πρότεινε να είμαι σε κάποιο άλλο θέατρο, με ένα άλλο έργο, μου έδωσε και το κείμενο. Τον ευχαρίστησα, του είπα πως θα ήθελα να παραμείνω εδώ και μου είπε πως «όχι, συναποφασίσαμε να μην είσαι». Ήταν κάτι πάρα πολύ στενάχωρο γιατί αγαπώ πάρα πολύ την παράσταση και τον ρόλο μου, μου άρεσε όλο αυτό που γινόταν και σταματάει. Συν ότι έχασα τη δουλειά μου γιατί αρνήθηκα τόσες δουλειές και δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά».

«Το άλλο που είναι πολύ στενάχωρο, μα πάρα πολύ στενάχωρο, είναι ότι εγώ από τότε, για τρεις μήνες, παίζω σε μια παράσταση που ξέρω ότι δεν με θέλουν! Αυτό είναι πάρα πολύ δυσάρεστο, πάρα πολύ τοξικό και πάρα πολύ βασανιστικό για μένα. Δηλαδή πάω σε ένα θέατρο, ανεβαίνω σε μια σκηνή, που για μένα είναι χαρά να είμαι σε μια σκηνή, φεύγω από εκεί για να πάω στο σπίτι μου και ξέρω ότι δεν με θέλουν. Είμαι κάπου και παίζω και δεν με θέλουν. Το νιώθω, αφού μου έχουν πει πως δεν θέλουν να είμαι του χρόνου. Αυτό λοιπόν με στενοχωρεί, είναι δύσκολο και το ζω για πρώτη φορά», είπε ο Θοδωρής Κατσαφάδος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA.