Ερντογάν σε Γκάμπριελ: Ποιος είσαι εσύ που μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;

Ερντογάν σε Γκάμπριελ: Ποιος είσαι εσύ που μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;

Να μάθει τα όριά του συνέστησε Ταγίπ Ερντογαν στον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αφού ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κατήγγειλε παρέμβαση του Τούρκου προέδρου στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Δεν έχεις κανένα όριο! Ποιος είσαι εσύ για να μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;… Να γνωρίζεις τα όριά σου! Προσπαθήσε να μας κάνει μάθημα… Εδώ και πόσο καιρό είσαι πολιτικός; Πόσο χρονών είσαι;».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότρυνε ους Τούρκους που έχουν επίσης γερμανική υπηκοότητα να «δώσουν ένα μάθημα» στα κόμματα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των «Πρασίνων», που όλα τους «δείχνουν ασέβεια απέναντι στην Τουρκία», στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διέκρινε μια «εξαιρετικά παρεμβατική ενέργεια σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας» προτού η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ διαμηνύσει, μέσω του εκπροσώπου της, ότι δεν θα «ανεχθεί κανενός είδους παρέμβαση».

Σήμερα Σάββατο, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επανέλαβε την παρότρυνσή του προς του Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν ούτε το SPD ούτε το CDU ούτε τους Πράσινους.

«Δώστε τους ένα μάθημα (σε αυτά τα τρία κόμματα) στις γερμανικές εκλογές. Διεξάγουν εκστρατεία κατά της Τουρκίας. Ψηφίστε εκείνους που δεν επιδεικνύουν καμία εμπάθεια προς την Τουρκία» υπογράμμισε.

«Λίγο μας ενδιαφέρει εάν η Γερμανία μας ανοίξει τις πόρτες της. Έχουμε αρκετές πόρτες» διεμήνυσε ο Ερντογάν.