Η συνταγή της ημέρας: Πετιμεζόπιτα

Newsbomb

#tsoulotip: Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα για να ενεργοποιηθεί η σόδα και να φουσκώσει η πίτα.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. πετιμέζι

500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.γ. baking powder

2 κ.σ. τσίπουρο

200 ml ελαιόλαδο

200 ml χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα:

Ζάχαρη άχνη

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved