ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς μιλάμε στα παιδιά για το σεξ;

Πώς μιλάμε στα παιδιά για το σεξ;

Πότε οι γονείς πρέπει να μιλήσουν στο παιδί για το σεξ;

Η στιγμή που οι γονείς πρέπει να μιλήσουν για το σεξ στο παιδί τους, είναι από τις πιο αμήχανες.

Οι περισσότεροι αγχώνονται για το τι πρέπει να πουν και κατά πόσο οι απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών θα είναι επαρκείς.

Ήδη, από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να θέτουν τα πρώτα ερωτήματα σχετικά με το πώς γεννιούνται, τι είναι το «στήθος» ή το «αιδοίο».

Οι απαντήσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να είναι απλές και κατανοητές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Άλλωστε, όπως τονίζουν, το παιδί δεν γνωρίζει από ενοχές ή ταμπού γύρω από το σεξ, επομένως στο χέρι του γονιού είναι αν θα του περάσει το μήνυμα ότι το σεξ είναι κάτι κακό ή όχι.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς όταν αποφασίσουν να μιλήσουν στα παιδιά τους για το σεξ

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιού

Οι πρώτες συζητήσεις για το σεξ ξεκινούν όταν το παιδί είναι νήπιο. Τότε αρχίζει να θέτει ερωτήματα - ανάλογα και με την ανάπτυξη του παιδιού - σχετικά με το πώς γεννιούνται τα μωρά. Αν οι γονείς δεν αισθάνονται άνετα με αυτή την κουβέντα, μπορούν να προμηθευτούν βιβλία που μιλούν για το συγκεκριμένο θέμα ή ακόμα και να παρακολουθήσουν σεμινάρια που ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συζητήσεις.

Η αποφυγή συζήτησης μπορεί να βγάζει από τη δύσκολη θέση τον γονιό όμως μόνο παροδικά.

Ο καταιγισμός πληροφοριών που δέχονται τα παιδιά μέσω του διαδικτύου για το σεξ είναι απίστευτος και προφανώς κανείς δεν θέλει να σχηματίσουν μια τελείως λανθασμένη εικόνα για το πώς γίνεται το σεξ.

Επομένως, όσο δύσκολο κι αν είναι να μιλήσουν για το τι είναι το σεξ, οφείλουν να το κάνουν, προκειμένου το παιδί τους στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, να μάθει όχι μόνο για το πώς γεννιούνται τα μωρά αλλά και για το σώμα και τις βιολογικές του λειτουργίες.

Με πληροφορίες από bigtalkeducation.co.uk