ΓΥΝΑΙΚΑ

Κορονοϊός & ηλιοθεραπεία: Τι πρέπει να προσέχεις

Κορονοϊός & ηλιοθεραπεία: Τι πρέπει να προσέχεις

Πώς να μην κολλήσεις απολαμβάνοντας τις ακτίνες του ήλιου στην θάλασσα ή την πισίνα.

Οι επισκέψεις σου στην παραλία όλο και αυξάνονται όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει. Και αυτήν την εβδομάδα φήμες θέλουν τον καιρό να τρελαίνεται και να ζούμε στιγμές καύσωνα. Ζέστη, ζέστη, ζέστη και η μόνη σωτηρία είναι οι βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα.

Φοβάσαι όμως; Κακώς!

Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν κατά την ηλιοθεραπεία σου

1)Έχε πάντα μαζί σου μια καθαρή πετσέτα θαλάσσης και μην ξαπλώνεις αν δεν την απλώσεις. Υπάρχουν και ειδικά υφασμάτινα προστατευτικά τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτω από την πετσέτα σου. Μην σκουπιστείς με την ίδια και φυσικά μην ξεχάσεις να την πλύνεις στο πλυντήριο αμέσως μόλις επιστρέψεις από την βουτιά σου.

2) Φτιάξε το δικό σου νεσεσέρ με αντιηλιακά σώματος και προσώπου ώστε να μην ανταλλάζεις με τις υπόλοιπες της παρέας. Η καθεμία τα δικά της. Επίσης, πριν απλώσεις το αντιηλιακό προσώπου θυμίσου να έχεις απολυμάνει τα χέρια σου καλά.

3)Μέσα στην τσάντα σου καλό θα ήταν να υπάρχει πάντα ένα απολυμαντικό υγρό χεριών και μαντηλάκια για επιφάνειες. Ή μικρά σπρέι για να καθαρίσεις επιφάνειες.

4) Έχοντας και μία οικολογική συνείδηση, πάρε μαζί σου το δικό σου μπουκάλι με νερό (παγούρι) το οποίο θα διατηρείται και πάντα παγωμένο και δε θα χρειάζεται να κάνεις χρήση πλαστικού.

5)Μην ξεχάσεις να πλύνεις σχολαστικά τα χέρια σου μόλις αποχωρήσεις από την παραλία και αν κάνεις διάφορες συναλλαγές να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου ανέπαφα για να μην ανταλλάξεις χαρτονομίσματα ή κέρματα.