ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι να κάνεις για να μην «σκληραίνουν» οι πετσέτες θαλάσσης με τη χρήση

Τι να κάνεις για να μην «σκληραίνουν» οι πετσέτες θαλάσσης με τη χρήση

Πώς θα διατηρήσεις την πετσέτα σου αφράτη και καθαρή.

Ειδικά τις ημέρες των διακοπών, το πρόβλημα με την πετσέτα θαλάσσης είναι αρκετά μεγάλο. Μετά την πρώτη χρήση εκείνη αρχίζει να μην είναι αφράτη και ελαφριά λόγω του νερού της θαλάσσης και το αλάτι που περιέχει. Ποια είναι τα μυστικά για να παραμένει πάντα απαλή και καθαρή;

1)Μην ξεχνάς να τις στεγνώσεις. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε την τάση να βάζουμε πολύ νωπή την πετσέτα στο κάθισμα του αυτοκινήτου για να καθίσουμε ή μέσα στην τσάντα μας. Λάθος! Πρέπει να αφήσεις την πετσέτα στον ήλιο να στεγνώσει πολύ καλά πριν βρεθεί στο πλυντήριο. Είναι, επίσης, σημαντικό να γνωρίζεις πως η ηλιακή ακτινοβολία θα εξουδετερώσει περίπου το 90% των μικροβίων που υπάρχουν πάνω στο αγαπημένο σου beach item.

2)Καθάρισέ τις καλά πριν τις βάλεις στο πλυντήριο. Τίναξέ τις και απομάκρυνε κάθε ίχνος άμμου. Καλύτερα αυτό να το κάνεις πριν τις βάλεις μέσα στην τσάντα σου και μεταφέρεις όλη την άμμο μέσα στο σπίτι.

3) Το σωστό απορρυπαντικό είναι μεγίστης σημασίας. Μία πετσέτα θαλάσσης έχει συγκεντρώσει πάνω της αντηλιακό, λαδάκι, άμμο και θαλασσινό αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνει συχνά στο πλυντήριο, αλλά να χρησιμοποιείς και σωστό απορρυπαντικό. Τι σημαίνει αυτό; Οι περισσότερες πετσέτες θαλάσσης είναι χρωματιστές και ο ήλιος τείνει να ξεθωριάζει το χρώμα τους. Επίλεξε, λοιπόν, ένα απορρυπαντικό που θα ζωντανεύει το χρώμα και θα απομακρύνει τους λεκέδες.

4)Μην τις πλένεις συνέχεια. Η σωστότερη συχνότητα είναι μετά από τρεις χρήσεις.

5)Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης παίζει ρόλο. Δεν πρέπει να διπλώνεις τις πετσέτες πολύ σφιχτά, γιατί έτσι επηρεάζεται η υφή τους και γίνονται άγριες. Προτίμησε ένα χαλαρό δίπλωμα και μην τις καταπιέζεις μέσα στην τσάντα θαλάσσης σου.