ΓΥΝΑΙΚΑ

Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν είστε έγκυος αυτή την περίοδο.

Το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη εποχή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών για τις εγκύους.

Επιπλέον, η πανδημία προκαλεί περαιτέρω ανησυχία στις μέλλουσες μαμάδες γεγονός που αυξάνει το άγχος τους.

Όμως ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές θα μπορεί να απολαύσει το καλοκαίρι με ασφάλεια.

Ποιες είναι αυτές

Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ξενοδοχείο

Έχετε εξοχικό; Ακόμη καλύτερα. Αν δεν έχετε, τότε καλό θα ήταν -τουλάχιστον για φέτος- να προτιμήσετε κάποιο airbnb κατάλυμα, μπανγκαλόου ή κάποιο δωμάτιο που θα μπορείτε να καθαρίζετε μόνες σας ώστε να είστε βέβαιες για το πόσο καθαρά είναι όλα.

Ομπρέλα ή σκιά

Στην παραλία κρίνεται απαραίτητη η χρήση της ομπρέλας ειδικά τις ζεστές ώρες. Αν πάλι δεν έχετε ομπρέλα, προτιμήστε τη φυσική σκιά, ειδικά αν κοντά στην παραλία υπάρχουν δέντρα.

Μη μένετε με βρεγμένο μαγιό

Εντάξει, αυτό δεν περιμένατε να σας το πούμε εμείς. Το γνωρίζετε ήδη. Το βρεγμένο μαγιό δεν συστήνεται μόνο στις εγκύους αλλά και στις γυναίκες γενικότερα. Αν δεν το γνωρίζετε, στο εσωτερικό του μαγιό δημιουργούνται μικροκρύσταλλοι άλατος που προκαλούν δερματίτιδες και ερεθισμούς.

Αντηλιακό

Πάντα να βάζετε αντηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB που προκαλούν βλάβη στο DNA των κυττάρων και που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Μια ώρα πριν τοποθετήστε το αντηλιακό σας και φροντίστε να το ανανεώνεται τακτικά ή κάθε δύο ώρες ή μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα.

Καπέλο και γυαλιά απαραίτητα

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια εδώ. Σίγουρα γνωρίζετε ότι όπως το αντηλιακό έτσι και το καπέλο καθώς και τα γυαλιά κρίνονται απαραίτητα στην παραλία.