ΓΥΝΑΙΚΑ

Λόγοι για τους οποίους δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας

Λόγοι για τους οποίους δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας
Photo by Gratisography from Pexels

Έχουν κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο μήκος τα μαλλιά σας με καμία δυνατότητα μεταβολής; Νιώθετε απελπισμένη και απογοητευμένη;

Μην το βάζετε κάτω... το παιχνίδι δεν έχει ακόμη χαθεί. Κάθε άλλο. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να δυναμώσετε τα μαλλιά σας, κάνοντάς τα πιο μακριά.

Για ποιους λόγους όμως τα μαλλιά δεν μακραίνουν;

Παρακάτω θα βρείτε 4 βασικούς λόγους για τους οποίους τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν.

Έλλειψη σιδήρου

Ρωτήστε το γιατρό σας εάν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας είναι καλά. Ειδάλλως, βάλτε στην καθημερινή σας διατροφή τις «σωστές» τροφές- πηγές σιδήρου όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το μοσχάρι, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, η σπιρουλίνα και τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος και γενικότερα το να ξεκουραζόμαστε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι από τα πράγματα που επιβάλλονται στην καθημερινή μας ρουτίνα. Η έλλειψή του, λοιπόν, εκτός όλων των άλλων υγείας (υπερκόπωση κλπ), μπορεί να ευθύνεται και για αρκετά θέματα που αντιμετωπίζουμε με την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας! Και ναι, όση δουλειά και υποχρεώσεις κι αν έχουμε, οι 8 ώρες μας ανήκουν και μας αξίζουν.

Δεν έχετε βρει το σωστό timing για το πότε θα πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σου

Βάλτε έναν προγραμματισμό στις επισκέψεις σας στο κομμωτήριο! Είτε οι πολύ συχνές επισκέψεις, είτε το να ξεχνάτε να κόβετε τα μαλλιά σας, μπορεί να ευθύνεται για το ότι δεν μακραίνουν εύκολα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα κομμωτήριο που εμπιστεύεστε και να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για το πότε πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας!

Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα

Τα εργαλεία θερμότητας και η χρήση συνεχώς προϊόντων hairstyling, μπορεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη των μαλλιών σας! Βάλτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας να απλώνετε μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης στα μαλλιά σας και αντί για τη μεταλλική βούρτσα χτενίζετε τα μαλλιά σας με μία σε φυσική τρίχα που δεν θα τα «σπάει». Επίσης, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα καλής ποιότητας σαμπουάν και conditioner που θα αναζωογονεί τα μαλλιά σας μετά από κάθε λούσιμο.