ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς θα προστατεύσουμε την υγεία των μαλλιών μας από τις καιρικές μεταβολές;

Πώς θα προστατεύσουμε την υγεία των μαλλιών μας από τις καιρικές μεταβολές;

Η μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη, φέρνει μαζί της μία σειρά αλλαγών που μας επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα.

Καθώς η ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα, η διάθεση αλλά και ο οργανισμός μας ακολουθούν αναπόφευκτα, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως όλες οι αλλαγές που προκύπτουν, μας είναι εξίσου ευχάριστες. Όσο κι αν απολαμβάνουμε την αναζωογονητική δροσιά του φθινοπώρου, τα απρόβλεπτα πρωτοβρόχια και τα καφετιά, χρυσαφένια χρώματα που έχουν «ντύσει» την πόλη, οι καιρικές μεταβολές τείνουν να ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας, στερώντας τους την υγεία και τη μεταξένια λάμψη τους, ενώ συνήθως το πρόβλημα εντείνεται καθώς πλησιάζουμε προς την «καρδιά» του χειμώνα.

Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τους τρόπους και τα προϊόντα που θα «θωρακίσουν» την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, χαρίζοντάς μας μία ολοκληρωμένη περιποίηση και ανάπλαση με εμφανή και... εκθαμβωτικά αποτελέσματα! Πριν όμως από αυτό, χρειάζεται να γνωρίζουμε τους τρόπους με τους οποίους ο καιρός «σαμποτάρει» την υγεία των μαλλιών μας, αλλά και τις επιπτώσεις που προκαλεί, ώστε να επιλέξουμε τους καταλληλότερους και πιο αποτελεσματικούς «συμμάχους» για την προστασία τους.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα που προκύπτουν στα μαλλιά μας με την έλευση του φθινοπώρου, αλλά και τις λύσεις που θα βοηθήσουν στην πρόληψη και την άμεση αντιμετώπισή τους.

Αντιμετωπίζοντας το σπάσιμο και την ψαλίδα

Οι άκρες των τριχών μας να είναι το σημείο που «προδίδει» πόσο αποδυναμωμένα είναι τα μαλλιά μας, ωστόσο το πρόβλημα συνήθως ξεκινάει από τη ρίζα. Συμπτώματα όπως το σπάσιμο και η ψαλίδα, είναι τα αποτελέσματα ενός μεγαλύτερου συνόλου παραγόντων, όπως είναι ο ξηρός, παγωμένος αέρας που επικρατεί στην ατμόσφαιρα, καθώς και η συσσώρευση προϊόντων περιποίησης και hairstyling που μαζί με το περιττό σμήγμα δεν αφήνουν τις ρίζες των τριχών να «ανασάνουν» επαρκώς. Για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να προσθέσουμε στο ράφι του μπάνιου ένα «ισχυρό» σαμπουάν με θρεπτικά εκχυλίσματα, το οποίο θα καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής, ενώ συγχρόνως θα αναδομεί τα σημεία των τριχών που έχουν υποστεί βλάβη. Ένα από αυτά είναι και το RPNZL – The Shampoo της ANAPLASIS με μοναδικό άρωμα Monoi de Tahiti, το οποίο είναι «πλούσιο» σε λιπαρά οξέα και προβιταμίνη B, διαθέτει μία δραστική σύσταση από ιπποφαές, χαμομήλι και δενδρολίβανο, ενώ περιλαμβάνει μετάξι και κερατίνη, αποκαθιστώντας τις βαθύτερες στοιβάδες της τρίχας.

Extra tip: Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία και πιο άμεσα αποτελέσματα στον καθρέφτη, μπορούμε να συνδιάσουμε τη χρήση του σαμπούαν με το αντίσοιχο έλαιο μαλλιών, το οποία με την πρωτοποριακή σύνθεση από καστορέλαιο, αλόη και βιταμίνη Ε, βοηθάει τα μαλλιά μας να μακρύνουν πιο γρήγορα!

Περιορίζοντας την εποχική τριχόπτωση

Όπως τα φύλλα των δέντρων πέφτουν από τα κλαδιά κάθε φθινόπωρο, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Η εποχική τριχόπτωση ειναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε αρκετούς από εμάς, ενώ συνήθως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γίνεται κάπως εντονότερο. Οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτό είναι αρκετοί και ίσως διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, η μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας που μειώνει τη διάρκεια ζωής της τρίχας, η έλλειψη σιδήρου από τον οργανισμό καθώς και το οξειδωτικό στρες που επηρεάζει τους θύλακες στο τριχωτό της κεφαλής, είναι οι πιο κοινοί και εκείνοι που μπορούν να περιοριστούν με μία στοχευμένη διατροφή. Τροφές όπως ο σολομός, ο τόνος, τα καρύδια και το αβοκάντο που διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα, οι φακές, το σπανάκι, ο αρακάς και τα αυγά που είναι «πλούσιες» πηγές σιδήρου, θα παρέχουν στα μαλλιά μας τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά για να παραμείνουν πυκνά και υγιή, παρά τις όποιες αλλαγές του καιρού.

Αποχαιρετάμε οριστικά το φριζάρισμα

Τα μακριά μαλλιά μπορεί για πολλούς να θεωρούνται γοητεία, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες που η όψη τους αλλοιώνεται. Οι καθημερινές βροχές και η έντονη υγρασία σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας, δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για τα μαλλιά, που δείχνουν να... υποφέρουν από το φριζάρισμα. Πρόκειται για ένα ενοχλητικό σύμπτωμα όμως, είναι ένα σημάδι που μας βοηθάει να καταλάβουμε πως η ενυδάτωση είναι το σημείο στο οποίο οφείλουμε να εστιάσουμε. Σίγουρα, η συχνή εφαρμογή μίας μάσκας μαλλιών όπως η RPNZL που αποτελείται από 98,1% φυσικά συστατικά, μετάξι και κερατίνη, είναι απαραίτητη, καθώς διαθέτει κατιονικούς παράγοντες που προφυλάσσουν τα μαλλιά από την αφυδάτωση, χαρίζοντάς τους μία λεία και λαμπερή υφή. Ωστόσο καλό θα ήταν να περιορίσουμε όσο μπορούμε τη χρήση του σεσουάρ (ή της ισιωτικής), καθώς ο καυτός αέρα που εκπέμπει, ταλαιπωρεί ακόμη περισσότερο τα μαλλιά, στερώντας τους την απαλότητα και τη λάμψη τους.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη και αν δεν είμαστε σε θέση σε αποφύγουμε εντελώς τις... λιγότερο ευχάριστες αλλαγές του φθινοπώρου, είναι στο χέρι μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να προστατευτούμε από αυτές. Παραμένοντας συνεπής σε μία ωφέλιμη διατροφή, αφιερώνοντας λίγο περισσότερο χρόνο στην προσωπική μας φροντίδα και εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την καινοτόμα σειρά περιποίησης μαλλιών RPNZL της ANAPLASIS, θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε στο έπακρο τον ερχομό του φετινού φθινοπώρου!