ΓΥΝΑΙΚΑ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το αγιουρβέδικο μασάζ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το αγιουρβέδικο μασάζ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις πριν το επιχειρήσεις.

Μασάζ: μια πανάρχαια τεχνική που αποτοξινώνει το σώμα και το πνεύμα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια στιγμή χαλάρωσης από τις τοξίνες της καθημερινότητας; Υπάρχουν πολλά είδη μασάζ τα οποία προέρχονται από διαφορετικές χώρες, έχουν διαφορετική φιλοσοφία και αποτελέσματα. Σίγουρα, όλα τα είδη μασάζ πάντα είναι υπέροχα όμως -όπως λένε και οι ειδικοί χειροπράκτες- κάθε ένα από αυτά έχει διαφορετικό αποτέλεσμα στο σώμα μας.

Αλήθεια έχεις δοκιμάσει ποτέ πριν, όπως το αγιουρβέδικο μασάζ που ονομάζεται abhyanga; Αν όχι, σήμερα θα μυηθούμε στα μυστικά του abhyanga μασάζ και θα μάθουμε τα μυστικά του.

Τι είναι το abhyanga;

Η Αγιουρβεδική πρακτική του abhyanga ή του μασάζ με λάδι, προσφέρει σωματικά οφέλη όπως την απελευθέρωση της μυϊκής έντασης, τη λεμφική χαλάρωση και την ενυδάτωση σε όλο το σώμα. Ξεχωρίζει από άλλα μασάζ λόγω της εστίασης στο δέρμα, και όχι μόνο στους μύες. Από τα έλαια που χρησιμοποιούνται στο στο συγκεκριμένο μασάζ και στις κινήσεις που διεγείρουν την κυκλοφορία, μοιάζει περισσότερο με ένα μασάζ προσώπου για ολόκληρο το σώμα σας. Ο κύριος στόχος του θεραπευτή μας είναι η χαλάρωση, και στην Ινδία, η πρακτική συνδέεται βαθιά με την έννοια της αυτο-φροντίδας. «Το Sneha είναι η ρίζα της λέξης αυτού του τύπου μασάζ στα σανσκριτικά», εξηγεί ο γιατρός Pratima Raichur, «το οποίο επίσης μεταφράζεται και σε αγάπη» .Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, η Ayurveda προτείνει να κάνετε abhyanga μασάζ από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά την ημέρα.

Σε τι διαφέρει με το απλό μασάζ;

Η έντονη χρήση αιθέριων ελαίων και η εστίαση σε συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία του σώματος κάνουν ένα αγιουρβέδικο μασάζ διαφορετικό από το -γνωστό σε όλους μας- σουηδικό μασάζ. Επιπλέον, μην περιμένεις έναν έντονο μασάζ γιατί η θεραπεία είναι πολύ πιο επικεντρωμένη στο χειρισμό των ενεργειακών πεδίων σου και στην απελευθέρωση της συναισθηματικής φόρτωσης που συσσωρεύεται στο σώμα σου.