Το project του οίκου Prada που θα συζητηθεί

Newsbomb

H Miuccia Prada είχε ανακοινώσει την δημιουργία του συγκεκριμένου project από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το Fondazione Prada εγκαινιάζει ένα τριετές πρόγραμμα εκθέσεων, συνεδρίων, ομιλιών και εκδοτικών δραστηριοτήτων αφιερωμένων στη νευρο-επιστήμη. Το project ονομάζεται «Human Brains» και κινείται σε πολλούς τομείς και ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Το νέο αυτό εγχείρημα επικεντρώνεται στις λεγόμενες μελέτες εγκεφάλου που αποτελούν μέρος της έρευνας για τις νευροεπιστήμες. «Στα 25 χρόνια δραστηριότητας του Fondazione Prada, ήθελα πάντα να ασχοληθώ με θέματα που σχετίζονται με τον σύγχρονο πολιτισμό», δήλωσε η Prada. «Αυτό το έργο για τη νευροεπιστήμη είναι ίσως το πιο σημαντικό μέχρι τώρα. Για ένα ίδρυμα όπως το Fondazione Prada, το οποίο γεννήθηκε από το ενδιαφέρον για τις εικαστικές τέχνες, η αντιμετώπιση της επιστήμης είναι μια πρόκληση, καθώς θα πρέπει να δώσει φωνή και σχήμα στις ιδέες των ερευνητών», πρόσθεσε. «Ο διάλογος που διαμορφώνεται με τους «ανθρώπινους εγκεφάλους» υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας για την παροχή αξίας και τη διάδοση επιστημονικών γνώσεων και ερευνών, που είναι θεμελιώδεις για τη σημερινή εποχή», σημείωσε η Prada.

Στο Fondazione Prada η ιστορία, η επιστήμη και ο πολιτισμός βρίσκονται σε συνεχή διάλογο μεταξύ τους. Για το σκοπό αυτό, το project θα διερευνήσει τις δομικές, λειτουργικές και βιοχημικές διαδικασίες του ανθρώπινου εγκεφάλου που συνοδεύονται από έρευνα και μελέτη. Το θέμα θα αναλυθεί μέσω διαφορετικών πρισμάτων όπως η νευροβιολογία, η φιλοσοφία, η ψυχολογία, καθώς και η γλωσσολογία, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved