4 συμβουλές για το πώς να προετοιμάσεις μια συνέντευξη μέσω internet

Newsbomb

4 tips για να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις σε συνεντεύξεις μέσω διαδικτύου.

Οι εικονικές συνεντεύξεις εργασίας μέσω zoom αναμένεται να παραμείνουν ως η ιδανικότερη λύση για αυτόν τον καιρό, με τους υπεύθυνους των HRs να υπερασπίζονται τη χρησιμότητα και τη δημοτικότητά τους. Πώς μπορείς λοιπόν να εντυπωσιάσεις ένα μελλοντικό σου αφεντικό και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτεις ώστε να κερδίσεις τη θέση;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι χαοτική τις περισσότερες φορές. Η συμμετοχή σε μια συνέντευξη μέσω Zoom μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ειδικά αν βρίσκεσαι και εργάζεσαι διαρκώς στο σπίτι μαζί με το παιδί σου. Μία πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από το 25% των προσλήψεων αποφασίζονται μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, λαμβάνοντας υπόψιν την εμφάνιση ενός υποψηφίου.

Εδώ λοιπόν σου έχουμε 4 συμβουλές για το πώς να προετοιμάσεις και να ανταπεξέλθεις με επιτυχία σε μια συνέντευξη για δουλειά μέσω Zoom.

1. Ρύθμισε την κάμερα σωστά

Δώσε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση διασφαλίζοντας ότι η κάμερά σου θα δείχνει πίσω από εσένα τον χώρο σου καθαρό και χωρίς ίχνη ακαταστασία. Ένα καλαίσθητο «κάδρο» πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις. Τοποθέτησε την web κάμερά σου έτσι ώστε να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών σου και βεβαιώσου ότι ο χώρος έχει άφθονο φως.

2. Κάνε αρκετές δοκιμές

Ένα από τα λίγα οφέλη της καραντίνας είναι ότι πολλοί από εμάς παραμένουμε περιτριγυρισμένοι από την οικογένεια και τους φίλους μας. Μην φοβάσαι να εκμεταλλευτείς την παρουσία τους για να εξασκήσεις τις δεξιότητές σου στις συνεντεύξεις από απόσταση. Ακόμα κι αν είστε στο ίδιο σπίτι, ζήτησέ τους να πάνε σε ένα άλλο σημείο του σπιτιού και να κάνετε μια βιντεοκλήση. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις δοκιμές στον τρόπο που μιλάς, που κάθεσαι, στον φωτισμό ή τη διακόσμηση του χώρου πίσω σου.

3. Άσε να μιλήσει το εκλεπτυσμένο στυλ σου

Επικοινώνησε τον επαγγελματισμό σου με το ντύσιμό σου, το στυλ και τον αέρα που αποπνέεις. Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να παραμείνεις με τις πιτζάμες σου μέσα στο σπίτι (ειδικά τώρα που ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο κρύος), είναι καλό να αποφεύγεις το απλό και casual ντύσιμο.

4. Αγκάλιασε τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους, συμπεριλαμβανομένου του μελλοντικού σου εργοδότη. Η αυτογνωσία και η ενσυναίσθηση βοηθούν και κάνουν την επαφή μας με τους άλλους πιο άνετη. Με τεχνολογικά προβλήματα και καθυστερήσεις στη σύνδεση του διαδικτύου, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε κάποιος σταματά να μιλάει, οπότε δώσε στον συνεντευξιαζόμενό σου ένα επιπλέον ρυθμό για να ολοκληρώσει τη σκέψη του. Και να θυμάσαι: αυτή είναι η στιγμή σου για να λάμψεις. Μην φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου και μην αφήσεις την προσωπικότητά σου να περάσει απαρατήρητη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved