ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτό το σημείο πρέπει να φροντίζεις εντατικά όταν φοράς μάσκα προστασίας

Αυτό το σημείο πρέπει να φροντίζεις εντατικά όταν φοράς μάσκα προστασίας

Δεν εννοούμε το πρόσωπο!

Η μάσκα προστασίας εδώ και αρκετούς μήνες είναι απαραίτητο αξεσουάρ της εμφάνισής μας. Είναι πανταχού παρούσα μιας και βρίσκεται σίγουρα πάνω στο γραφείο μας, σε κάποια τσάντα ή στις τσέπες μας, ώστε να είμαστε alert όταν τη χρειαστούμε. Βλέπεις, είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε από τον κορονοϊό και να παραμείνουμε υγιείς εμείς και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι.

Με τη χρήση της μάσκας, όμως, προκύπτουν ορισμένα δερματικά προβλήματα, τα οποία με τίποτα δεν πρέπει να αφήσουμε. Σίγουρα, θα έχεις ακούσει για τη maskne, την ακμή, δηλαδή, που προκύπτει από τη χρήση μάσκας και συναντάμε κυρίως στην περιοχή του πηγουνιού και γύρω από το στόμα. Δεν είναι, όμως, αυτό το μόνο πρόβλημα, που δημιουργεί αυτό το αξεσουάρ έκτακτης ανάγκης.

Σπυράκια, κοκκινίλες και ερεθισμοί προκαλούνται και σε ένα ακόμη – κάπως απρόσμενο- σημείο. Μιλάμε για τα… αυτιά. Σκέψου λίγο! Δε στηρίζεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου χάρη στα κορδονάκια που μπαίνουν στα αυτιά; Άρα, με τη συνεχόμενη τριβή ταλαιπωρείς τα αυτιά και καταστρέφεις τον δερματικό φραγμό. Τι πρέπει να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις;

Να βάζεις μια μικρή ποσότητα κρέμας ημέρας ή νύχτας και στα αυτιά σου, ώστε να ανακουφίσεις τα συμπτώματα και να προστατεύσεις το δέρμα σου σε αυτήν την περιοχή. Στην ουσία, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθείς κανονικά τη ρουτίνα ομορφιάς σου πρωί και βράδυ και όση ποσότητα κρέμας περισσεύει στα χέρια σου, να την απλώνεις στην περιοχή των αυτιών. Έτσι, θα ανακουφίζεις το σημείο και θα το κάνεις ανθεκτικό σε σημάδια και ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει η μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως κάθε σημείο πάνω μας χρειάζεται καλή ενυδάτωση. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, και τα αυτιά μας.