ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτό το υλικό της κουζίνας σου χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά

Αυτό το υλικό της κουζίνας σου χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά

Και όμως το συστατικό αυτό θα σε «σώσει».

Οι DIY συνταγές ομορφιάς έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας σε αυτήν την καραντίνα. Το ίδιο, βέβαια, συνέβη και στο πρώτο lockdown. Scrub προσώπου και σώματος, μάσκες και ενυδατικές κρέμες με δικές μας συνταγές έγιναν και συνεχίζουν να είναι η αγαπημένη μας ασχολία. Η αλήθεια είναι πως αυτή η λύση είναι πολύ πιο οικονομική από το να αγοράζουμε προϊόντα του εμπορίου όλη την ώρα, αλλά και πολύ πιο εύκολη.

Γι’ αυτό και σε αυτό εδώ το θέμα θα σου μιλήσουμε για μια… DIY συνταγή ομορφιάς που έχει να κάνει με τα μαλλιά σου. Για την ακρίβεια δε χρειάζεται να κάνεις καμία αλχημεία για να φτιάξεις μείγμα και να αποκτήσεις ενυδατωμένα, υγιή και λαμπερά μαλλιά. Ένα υλικό, το οποίο βρίσκεται σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σου ή στο ψυγείο σου, είναι αυτό που θα κάνει θαύματα στα μαλλιά σου. Ποιο είναι αυτό; Η μαγιονέζα.

Η μαγιονέζα, χάρη στα ευεργετικά συστατικά της, όπως ο χυμός λεμονιού, το ξύδι και το σογιέλαιο, και στα λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες που αυτά περιέχουν, μπορεί να ενισχύσει τη φυσική λάμψη των μαλλιών και να «κλειδώσει» την υγρασία.

Για να χρησιμοποιήσεις σωστά τη μαγιονέζα και να έχεις τέλεια μαλλιά, ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία:

#1 Βρέξε τα μαλλιά σου και άπλωσε μαγιονέζα στις άκρες, όπως θα έβαζες conditioner. Απόφυγε τις ρίζες, ειδικά αν έχεις λεπτά ή λιπαρά μαλλιά.

#2 Τοποθέτησε ένα σκουφάκι μπάνιου στα μαλλιά σου και τύλιξε γύρω από αυτό μια πετσέτα για περαιτέρω θερμότητα.

#3 Άσε τη μαγιονέζα να δράσει για 15-20 λεπτά.

#4 Λούσου κανονικά με σαμπουάν και αν χρειαστεί πέρνα τα μαλλιά σου δύο χέρια, ώστε να απομακρυνθεί κάθε υπόλειμμα μαγιονέζας.