ΓΥΝΑΙΚΑ

Βαφή μαλλιών: Γιατί πρέπει να έχουν περάσει μέρες από το τελευταίο λούσιμο;

Βαφή μαλλιών: Γιατί πρέπει να έχουν περάσει μέρες από το τελευταίο λούσιμο;

Μη λουστείς και πας την επόμενη μέρα στο κομμωτήριο.

Σίγουρα περίμενες με μεγάλη ανυπομονησία το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Ένας μήνας και κάτι δεν είναι λίγο διάστημα για να μένεις μακριά από τον κομμωτή σου και για να αφήνεις απεριποίητα τα μαλλιά σου. Κυρίως αν κάνεις βαφή. Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα, καταλαβαίνω πως η ρίζα βγήκε αρκετά και σε αυτήν την καραντίνα και περίμενες εναγωνίως να τη φροντίσεις.

Να, λοιπόν, που τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες τους είναι πάλι στη διάθεσή σου για να κανονίσεις ένα νέο ραντεβού. Πρέπει, όμως, να προσέξεις κάτι πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει να είσαι φρεσκολουσμένη και να πας για βαφή μαλλιών. Αυτό είναι λάθος! Πρέπει να έχεις αφήσει τρεις-τέσσερις μέρες από το τελευταίο σου λούσιμο και τότε να γίνει το ραντεβού για να βάψεις τη ρίζα ή και όλα τα μαλλιά σου.

Αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να γίνει αυτό; Γιατί όσο περισσότερο παραμένεις άλουστη, το τριχωτό της κεφαλής σου παράγει περισσότερα φυσικά έλαια. Αυτά τα έλαια με τη σειρά τους προστατεύουν το δέρμα σου από τη βαφή και όλα τα συστατικά της, με αποτέλεσμα να μην καίγεσαι. Ειδικά, αν είσαι ξανθιά, αυτός θα πρέπει να είναι κανόνας για εσένα.

Αν, λοιπόν, μόλις λούστηκες και αύριο έχεις ραντεβού για βαφή, καλύτερα να το αναβάλεις. Προγραμμάτισέ το για τρεις-τέσσερις μέρες αργότερα και θα δεις πως και εσύ δε θα νιώσεις καμία δυσφορία ή τσούξιμο όταν απλωθεί η βαφή στα μαλλιά σου και το χρώμα θα πετύχει πολύ καλύτερα.