ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτοί είναι οι υδατάνθρακες που προτείνουν οι ειδικοί να καταναλώνουμε

Αυτοί είναι οι υδατάνθρακες που προτείνουν οι ειδικοί να καταναλώνουμε

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες τα οποία μας χαρίζουν ενέργεια, κορεσμό και μπορούν να καταναλωθούν σε καθημερινή βάση. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ποιά είναι αυτά.

Πολλοί από εμάς φοβούνται να γεμίσουν τα πιάτα τους με υδατάνθρακες για να μην παχύνουν. Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν οι υδατάνθρακες σε αμέτρητες λειτουργίες μέσα στο σώμα και έτσι τους έχουν ενσωματώσει στη διατροφή τους. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες τα οποία μας χαρίζουν ενέργεια, κορεσμό και μπορούν να καταναλωθούν σε καθημερινή βάση. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ποιά είναι αυτά.

Οι γλυκοπατάτες προσφέρουν υψηλό επίπεδο θρεπτικών ουσιών μαζί με τόνους ινών. Τα μικροθρεπτικά συστατικά σε μια γλυκοπατάτα είναι εντυπωσιακά, ειδικά το περιεχόμενο βιταμίνης Α και βιταμίνης C. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε ίνες που περιέχουν γλυκοπατάτες βοηθά να νιώθεις πλήρης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η quinoa είναι εξαιρετική πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων. Προσφέρει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που πολλοί όσοι ακολουθούν φυτική διατροφή έχουν ανάγκη. Η περιεκτικότητα σε ίνες και αντιοξειδωτικά είναι ευεργετική για την ανοσολογική υγεία. Αυτός ο υδατάνθρακας είναι φυσικά αντιφλεγμονώδης πολύ νόστιμος.

Οι υδατάνθρακες έρχονται σε διαφορετικές ποικιλίες, άλλες πολύπλοκες και άλλες πιο απλές. Αυτή είναι μια σημαντική διάκριση που πρέπει να κάνεις όταν επιλέγεις τα τρόφιμα για κάθε ένα από τα γεύματά σου. Οι απλοί υδατάνθρακες προέρχονται από επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτή η μορφή υδατανθράκων διασπάται γρήγορα και χρησιμοποιείται αμέσως από το σώμα για ενέργεια.