Κρύο, καιρός για δύο, αλλά μην γίνετε και διπλές!

Κρύο, καιρός για δύο, αλλά μην γίνετε και διπλές!
Χειμωνιάτικες αιτίες που παχαίνουν...

Χειμωνιάτικες αιτίες που παχαίνουν.

Κάθεστε σ'έναν καναπέ, σκεπασμένες με κουβέρτες, μπροστά από το τζάκι, βλέπετε τηλεόραση και τρώτε γιατί έξω βρέχει και κάνει κρύο και δεν θέλετε να πάτε πουθενά.

Ήδη βρήκατε την πιο προφανή αιτία που το χειμώνα παχαίνετε. Η καθιστική ζωή οδηγεί τον μεταβολισμό μας σε απραξία και το σώμα μας σε χαλαρότητα. Δεν είναι ανάγκη να πάτε στο γυμναστήριο για να ασκηθείτε, κάντε το στο σπίτι. Ακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής από DVD ή ακόμα και ασχοληθείτε με το νοικοκυριό. Οτιδήποτε αρκεί να κινήστε και να κρατάτε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

Οι γιορτές και ειδικά τα Χριστούγεννα, έρχονται, φεύγουν και μας φιλοδωρούν με αρκετά έξτρα βάρος, εκτός των δώρων.

Επίσης, η μειωμένη ηλιοφάνεια και η μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας, μειώνουν την παραγωγή σεροτονίνης από τον εγκέφαλο και μας κάνει να νοιώθουμε κατάθλιψη. Αυτή είναι που τις περισσότερες φορές μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση θερμιδογόνων τροφών (όπως τα γλυκά), που πρόσκαιρα μας «ανεβάζουν» τη διάθεση.

Να σας υπενθυμίσω όμως ότι ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην Σιβηρία. Το πολύ κρύο διαρκεί ελάχιστα, το ίδιο και οι μέρες χωρίς καθόλου ηλιοφάνεια. Ντυθείτε ζεστά, «κυνηγήστε» το φως και τον ήλιο και γιατί όχι, δοκιμάστε και κάποιο χειμερινό σπορ.

Πηγή: www.queen.gr