Χρήσιμες συμβουλές για "έξυπνo και γρήγορο πλύσιμο"

Χρήσιμες συμβουλές για "έξυπνo και γρήγορο πλύσιμο"
Δεν έχει σημασία αν είστε έμπειρη στο νοικοκυριό και συγκεκριμένα στο πλύσιμο...

Δεν έχει σημασία αν είστε έμπειρη στο νοικοκυριό και συγκεκριμένα στο πλύσιμο. Πολλές φορές λόγω έλλειψης χρόνου ή κεκτημένης ταχύτητας, μπορεί να σας διαφύγουν μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, τόσο στο να βγει η μπουγάδα σας καθαρή και ξάστερη, όσο και να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη αργότερα στο σιδέρωμα ή στην ταξινόμηση των ρούχων σας. Αρκεί να αφιερώσετε δυο μόνον λεπτά τη φορά.

Ελέγξτε τις τσέπες σας πριν το πλύσιμο

Χαρτομάντιλα, κέρματα, στυλό, καραμέλες, τσίχλες, χαρτονομίσματα ακόμα και η ταυτότητά σας: τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει θέση στο πλυντήριό σας. Γι' αυτό θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ελέγξατε όλες τις τσέπες σας πριν από την πλύση.

Ξεμπλέξτε τα άπλυτα σας

Κατεβάστε τα μανίκια και κλείστε φερμουάρ, τσέπες, κτλ. Πλύνετε τα τζιν σας από την ανάποδη για να μην ξεθωριάσουν. Πλύνετε τα ¨ευαίσθητα ρούχα¨ μέσα σε μια μαξιλαροθήκη ή σε μια ειδική "τσάντα πλυσίματος" .

Ομαδοποιήστε τα άπλυτα σας ρούχα

Πρώτος και κύριος κανόνας: πλύνετε τα σκούρα με τα σκούρα και τα ανοιχτόχρωμα με τα ανοιχτόχρωμα.

Επίσης ξεχωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος του υφάσματός τους και την θερμοκρασία πλυσίματος που αναγράφεται στην ετικέτα τους.

Πλύνετε τα πολύ λερωμένα ρούχα ξεχωριστά

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας

Εάν το πλυντήριό σας είναι γεμάτο πέρα από το κανονικό, τα ρούχα δεν θα επιτρέπουν στον κάδο να περιστρέφεται σωστά με αποτέλεσμα να μην καθαρίσουν απόλυτα. Μπορεί επίσης να παραμείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού.

Υπολείμματα απορρυπαντικού

Αν τα ρούχα σας έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο σημαίνει ότι το απορρυπαντικό σας δεν διαλύθηκε σωστά κατά την πλύση, πιθανόν λόγω υπερφόρτωσης του πλυντηρίου ή επειδή χρησιμοποιήσατε μεγαλύτερη δόση απορρυπαντικού από το κανονικό. Ξαναπλύνετε τα ρούχα σας με σκέτο νερό και βάλτε λιγότερα ρούχα στο πλυντήριο.

Βγάλτε αμέσως τα πλυμένα ρούχα από το πλυντήριο

Τα υγρά ρούχα μυρίζουν περίεργα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μούχλα είναι πιθανό να αναπτυχθεί.