Σάλτσα με ψητές ντομάτες

Newsbomb

Πρόκειται για μία συνταγή άκρως αντιοξειδωτική και νόστιμη!

Πρόκειται για μία συνταγή άκρως αντιοξειδωτική και νόστιμη! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε πιάτα με ζυμαρικά ή με ψητό κρέας ή ακόμα και ψάρι.

Παρασκευή:

Κόψτε σε φέτες 10 μέτριες ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και στρώστε τες με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί.

Πασπαλίστε τες με αλάτι, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και από 1 κ.σ. θυμάρι και βασιλικό.

Περιχύστε με 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και ψήστε τες στους 200οC για 30 λεπτά.

Όταν ψηθούν, και αφού κρυώσουν, πολτοποιήστε τες στο μπλέντερ με 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή μία χούφτα φρέσκο, 4 κ.σ. κουκουνάρι και ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο.

Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο έως και ένα μήνα.

Πηγή: Omorfamistika.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved