ΓΥΝΑΙΚΑ

Ελαιόλαδο: 5 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε για την ομορφιά σας!

Ελαιόλαδο: 5 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε για την ομορφιά σας!

Δεν είναι μόνο από τις πιο πολύτιμες τροφές για τον οργανισμό μας αλλά και ένα από τα πιο ευεργετικά συστατικά για την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας!

1. Πριν το λούσιμο

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Πριν το λούσιμο, απλώστε το στην επιδερμίδα του κεφαλιού κάνοντας ελαφρύ μασάζ και στις άκρες. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και λουστείτε.

2. Scrub για τα χείλη

Αναμείξτε μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο με μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη. Τρίψτε απαλά τα χείλη σας για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Το ελαιόλαδο θα τα κάνει πολύ απαλά.

3. Λάδι για ντεμακιγιάζ

Μην βιαστείτε να σκεφτείτε πως το ελαιόλαδο θα είναι πολύ λιπαρό για την επιδερμίδα σας μιας και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το ελαιόλαδο έχει την ιδιότητα να «εγκλωβίζει» τους ρύπους και το μακιγιάζ, και είναι εξαιρετικό για να ξεκινήσετε την διαδικασία του ντεμακιγιάζ. Απλώστε το σε ένα βαμβάκι, σε γάζα ή δίσκο ντεμακιγιάζ, τοποθετήστε το στα μάτια σας για μερικά δευτερόλεπτα και συνεχίστε απομακρύνοντας το μακιγιάζ. Ολοκληρώστε τη διαδικασία πλένοντας το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείτε.

4. Αντί για αφρό ξυρίσματος

Αν ξεμείνατε από αφρό ξυρίσματος, πηγαίνετε στην κουζίνα σας. Απλώστε ελαιόλαδο στα πόδια σας, κάντε απαλό μασάζ και συνεχίστε με το ξύρισμα. Αυτό το πολύτιμο φυσικό συστατικό όχι απλά αντικαθιστά τέλεια τον αφρό αλλά προστατεύει την επιδερμίδα από ερεθισμούς.

5. Για τις σκασμένες φτέρνες

Θρεπτικό, ενυδατικό, καταπραϋντικό, το ελαιόλαδο είναι λύση SOS για τις σκασμένες φτέρνες. Ακολουθήστε αυτή την ιεροτελεστία, κατά προτίμηση το βράδυ. Αφού τις τρίψετε με ελαφρόπετρα (προσοχή, η φορά να είναι παράλληλα με τα σκασίματα, ποτέ κάθετα, γιατί επιδεινώνονται) απλώστε ελαιόλαδο, φορέστε βαμβακερές κάλτσες και κοιμηθείτε. Από το επόμενο κιόλας πρωί θα αισθανθείτε τη διαφορά.

Σχετικές ειδήσεις