ΓΥΝΑΙΚΑ

6 μυστικά για να ζήσετε περισσότερο!

6 μυστικά για να ζήσετε περισσότερο!

Μπορεί το προσδόκιμο της ζωής μας να εξαρτάται κυρίως από τις «εγγραφές» στο DNAμας, όμως το να το φτάσουμε, ακόμα και να το ξεπεράσουμε, έχει να κάνει και με τον τρόπο ζωής μας, με καθημερινές δηλαδή συνήθειες που μπορούν να συμβάλλουν στην μακροζωία.

Για παράδειγμα:

1. Υιοθετείστε ένα σκυλάκι. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που αποδεικνύουν πως ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου μπορεί, εκτός από πολύτιμη παρέα, να μας χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής! Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο δραστήριοι, επομένως έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιοπαθειών. Επιπλέον, ένα κατοικίδιο στο σπίτι αυτομάτως μειώνει το στρες, που επίσης είναι μια βασική αιτία καρδιοπάθειας.

2. Κάνετε περισσότερο sex. Υπάρχει σχέση ανάμεσα στην μακροζωία και τον αριθμό των οργασμών, όπως δείχνουν οι έρευνες. Και βέβαια είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους να διώξετε το στρες και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, παράλληλα όμως είναι και ένα είδος άσκησης αλλά και συναισθηματικής σύνδεσης με το σύντροφό σας. Και κάτι ακόμα: είναι ένα μέσο για να... ελέγχετε την όρεξή σας! Όσο για την συνιστώμενη δόση, 2 με 3 οργασμοί την εβδομάδα είναι αρκετοί για να ζήσετε περισσότερο- και καλύτερα.

3. Κάντε νήμα κάθε μέρα. Είναι απαραίτητο όχι μόνο για να διατηρείτε απολύτως καθαρά τα δόντια σας αλλά γιατι απομακρύνει το φιλμ που δημιουργούν τα βακτήρια στο στόμα, πριν εξελιχθεί σε πλάκα. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Διότι η περιοδοντική νόσος που δημιουργείται αν δεν φροντίζετε σωστά τα δόντια σας μπορεί να προκαλέσει ύπουλη φλεγμονή η οποία οδηγεί σε καρδιακό επεισόδιο. Μην ξεχνάτε λοιπον: νήμα κάθε μέρα, τουλάχιστον μία φορά.

4. Τρώτε ξηρούς καρπούς. Μια χούφτα ξηροί καρποί, είναι το τέλειο απογευματινό σνακ, όχι μόνο για τη σιλουέτα σας αλλά και για την υγεία σας εν γένει καθώς είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά οξέα. Έρευνα που έγινε το 2013 και δημοσιεύτηκε στο NewEnglandJournalofMedicine, έδειξε πως όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς συστηματικά μέσα στην εβδομάδα, παρουσίασαν μειωμένες πιθανότητες θνησιμότητας σε σχέση με όσους έτρωγαν λιγότερες φορές ή και καθόλου.

5. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια κούπα καφέ. Όχι μόνο θα σας τονώσει αλλά θα σας προσθέσει χρόνια. Έρευνες δείχνουν πως ο καφές μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, καρδιοπάθειας και Αλτσχάιμερ. Αποφύγετε, φυσικά, τις υπερβολές καθώς είναι λεπτή η γραμμή όπου ο καφές μπορεί να μετατραπεί σε εχθρό του ύπνου και της ηρεμίας σας. Και βέβαια, αποφύγετε τα σιρόπια και τα διάφορα toppingsπου θα σας φορτώσουν με μπόλικες θερμίδες, χωρίς κανένα όφελος για τον οργανισμό σας.

6. Πίνετε λίγο κρασί καθημερινά. Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Γερμανοί επιστήμονες, η κατανάλωση λιγότερου από ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια. Οι ερευνητές βρήκαν πως η χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με την αύξηση του προσδόκιμου ζωήςόμως προσοχή: αυτό αφορά μόνο το κρασί και κανέναν άλλον τύπο αλκοολούχου ποτού.