ΓΥΝΑΙΚΑ

Βάζεις χαρτί υγείας στη λεκάνη δημοσίας τουαλέτας; Δες το βίντεο και θα αλλάξεις γνώμη

Βάζεις χαρτί υγείας στη λεκάνη δημοσίας τουαλέτας; Δες το βίντεο και θα αλλάξεις γνώμη

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εκτεθούμε σε διαφόρων ειδών μικρόβια. Μια δημόσια τουαλέτα, όμως, μπορεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη δοκιμασία όλων.

Είναι αλήθεια πως μερικές φορές η… ανάγκη χτυπά την πόρτα ενώ βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Καταλήγουμε αναπόφευκτα στις δημόσιες τουαλέτες, ως λύση ανάγκης.

Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιοι «άγραφοι κανόνες» όταν χρησιμοποιούμε τις δημόσιες τουαλέτες.

Αρχικά, δεν πηγαίνουμε ποτέ σε μια δημόσια τουαλέτα χωρίς τα απαραίτητα εφόδια (χαρτομάντιλα, υγρομάντιλα και σαπούνι). Πάντα υπάρχει η περίπτωση του να μη βρείτε τίποτε από αυτά μέσα σε μια δημόσια τουαλέτα.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χαρτί τουαλέτας στις δημόσιες τουαλέτες γιατί απλώς ποτέ δεν ξέρουμε που μπορεί να ήταν νωρίτερα. Χρησιμοποιείστε κατά προτίμηση χαρτομάντιλα αντί για χαρτί τουαλέτας.

Δεν τραβάμε ποτέ καζανάκι με γυμνά χέρια. Ένα κομμάτι χαρτί θα μπορέσει να μεσολαβήσει ανάμεσα στα χέρια και το μπουτόν.

Δεν τραβάμε ποτέ καζανάκι προτού κλείσουμε το κάθισμα της λεκάνης. Τα μικρόβια που εκτοξεύονται μέσω το μικροσταγονιδίων είναι ικανά πέραν της τουαλέτας να προσβάλουν όλα τα ρούχα μας.

Δεν ακουμπάμε ποτέ με γυμνά χέρια πόμολα και βάνες νερού. Όσο κι αν εσείς πλένετε τα χέρια σας σωστά δεν μπορείτε να ξέρετε τι έκαναν οι προηγούμενοι. Ένα κομμάτι χαρτί είναι αρκετό για να σας προφυλάξει από τα στοιχειώδη.

Πλένουμε τα χέρια πριν τη χρήση της τουαλέτας αλλά και αμέσως μετά με σαπούνι και όχι με σκέτο νερό. Η μετάδοση μικροβίων μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε στάδιο.

Δεν καθόμαστε ποτέ σε λεκάνη δημόσιας τουαλέτας. Ο κίνδυνος του να κολλήσουμε μικρόβια είναι μεγάλος και σίγουρα όχι μέσω του δέρματος.

Δεν χρησιμοποιούμε χαρτί τουαλέτας στο κάθισμα της λεκάνης. Η χρήση του χαρτιού δεν αποτρέπει τα μικρόβια από το να μας πλησιάσουν. Μια ασφαλής απόσταση από τη λεκάνη είναι η πιο ενδεικτική λύση.

Σύμφωνα με όσα θα δείτε στο βίντεο, το χαρτί είναι πολύ πιο εύκολο να απορροφήσει μικρόβια που υπάρχουν στο εσωτερικό της λεκάνης και στο καπάκι, σε σχέση με την απλή απευθείας επαφή του ανθρώπινου δέρματος με το πλαστικό.

Δεν κλειδώνουμε ποτέ την πόρτα της τουαλέτας αν πρώτα δεν ελέγξουμε πως λειτουργεί σωστά η κλειδαριά. Άντε να σας βγάλουν μετά!

Δεν ακουμπάμε την πόρτα εξόδου κατά την αναχώρηση. Όσο καλά κι αν πλύνατε τα χέρια σας νωρίτερα τώρα πια θα είναι και πάλι βρώμικα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr